Gazete Vatan Logo

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2022! Belediyeye emlak vergisi ne zaman ve nasıl ödenir?

Emlak vergisi ne zaman ödenir? 2022 emlak vergisi ödeme tarihleri sorgulaması yeni yılın ilk ayında sona yaklaştıkça aranıyor. Taşınmaz sahibi vatandaşların yılda iki taksit olarak ödediği emlak vergisinin ilk ilk taksitinin ne zaman ödeyeceği merak ediliyor. Peki, emlak vergisi ödeme tarihleri nedir, emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi 2022 1. Taksit ne zaman ödenir?

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2022! Belediyeye emlak vergisi ne zaman ve nasıl ödenir?

2022 emlak vergisi ödeme tarihleri ile ödemlerin nasıl ve nereden yapılacağı merak ediliyor. Emlak vergileri, her yıl iki eşit taksitle tahsil ediliyor. Vergi süresi içinde ödenmezse, her ay için belli oranda gecikme zammı uygulanıyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ödenir? Belediyeye emlak vergisi nasıl ödenir? İşte emlak vergisi 2022 ödeme tarihleri…

EMLAK ERGİSİ 2022 1. TAKSİT NE ZAMAN ÖDENİR?

Belediyeler tarafından her yıl düzenli tahsil edilen emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksite de bölünebiliyor. Ödeme yapılırken, belediyelerden tahsis edilen beyanname dolduruluyor.

Emlak vergisi, düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil ediliyor. Emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksite de bölünebilir. İlk taksitlendirme mart, nisan ve mayıs aylarında; ikinci taksitlendirme ise kasım ayında yapılıyor.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Emlak vergilerinin ilgili belediyeye bizzat gidilerek ödeniyor. Emlak Vergileri Belediyelerin banka hesap numaralarına EFT veya havale yoluyla da ödenebiliyor. Bazı belediyelerin internet siteleri üzerinden vergi ödeme ve borç sorgusu da yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Emlak vergisini online olarak şu şekillerde ödeyebilirsiniz…

1- Gayrimenkulün bağlı olduğu belediyenin banka hesabına havale ya da EFT yapabilirsiniz.

2- Gelir İdaresi Başkanlığı web sitesinden de emlak vergisi ödeme işlemleri yapabileceğiniz alanlar arasında yer alıyor.

3- E-Devlet platformu üzerinden çeşitli vergi borçlarınızı da ödeyebilirsiniz.
Platformdaki “İnternet Vergi Dairesi” sekmesinden emlak verginizi de görüntüleyebilirsiniz.

EMLAK VERGİSİ SORGULAMA

Emlak vergisi, e-Devlet sistemi üzerinden ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın hizmet verdiği İnternet Vergi Dairesi'nden emlak vergisi sorgulayabilirler. https://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu web sitesi üzerinden emlak verginizi sorgulayabilir varsa emlak vergisi borcunuzu ödeyebilirsiniz. Ayrıca bankaların cep şubesi uygulamalarından da emlak vergisi ödemesi yapılabilmektedir.

EMLAK VERGİSİ NEDİR?

Emlak vergisinin mükellefi; bina, arsa ve arazinin maliki (sahibi), varsa intifa hakkı sahibi (kullananlar), her ikisi de yoksa bina, arsa ve araziye malik gibi tasarruf edenlerdir. Paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükellef sayılıyorlar. Konut sahibi olanlar emlak vergisini yıl içinde iki taksit olarak ödeyebiliyor.

Haberin Devamı