Gazete Vatan Logo

Emekli, çalışan hepsini kapsıyor! 450-550-600 TL destek ödemesi müjdesi, e-Devlet'ten...

Yüz binlerce kişinin beklediği ödemeler başlıyor. Çalışan ve emeklileri de kapsıyor. Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor. İhtiyaç sahiplerine yönelik hazırlanan Aile Destek paketi kapsamında verilen destek ödemelerinin 12 ay boyunca yatırılması planlanıyor. Aile Destek programı hakkında detaylar gelen son açıklamalar ile birlikte netlik kazandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık son olarak yaptığı açıklamada çalışanlar ve emeklilerin de programa başvuru yapabileceğini duyurdu. 450 - 600 TL arasında değişen tutarlar ile düzenli olarak ödenecek olan destek paketinin başvuru şartları, ödeme tarihleri ve başvurunun hangi platform üzerinden yapılacağı merak konusu oldu. İşte son dakika haberinin detayları...

Emekli, çalışan hepsini kapsıyor! 450-550-600 TL destek ödemesi müjdesi, e-Devlet'ten...

Aile Destek Programı başvurusu e-Devlet ile nasıl yapılır? Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı, bugün mü? sorularının cevapları araştırılan konular arasında yer alıyor. Yılda yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanması beklenilen Aile Destek Paketi hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamada; "Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 olmak üzere üç segmentte destek vereceğiz" ifadelerine yer verildi. İşte, Aile Destek Programı başvurusu e-Devlet ile nasıl yapılır?

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

İhtiyaç sahibi herkes destekten yararlanabilecek. Daha önce hiçbir sosyal yardımdan faydalanmamış vatandaşlar da başvuru yapabilecek.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile Destek Programına başvuran kişinin;

Haberin Devamı

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Ayrıca destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3'te 1'inden yani 1.833 liradan az olması gerekiyor. 4 kişilik bir ailede 7 bin 300 liranın altında gelir varsa destekten yararlanılabilir.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı'ndan yılda yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanmasını beklediklerini belirterek, "Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 olmak üzere üç segmentte destek vereceğiz" dedi.

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında 12 ay boyunca düzenli olarak hane başına 450 lira ile 600 lira arasında destek verilecek. Hanelerin gelir düzeyine göre yıllık 5 bin 400 lira ila 7 bin 200 lira arasında destek verilmiş olacak. Gelir 1.833 liralık gelir şartından ne kadar azsa ödeme de o oranda artıyor.

Haberin Devamı

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Bakan Yanık'ın açıklamasına göre, temmuz ayı içinde başvuru yapanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nca hak sahipliklerinin onaylanması durumunda, ilk ödemede başvurdukları ay dahil olmak üzere destek ödemesi alacaklar.

Hak sahiplerine ilk ödemeler 29 Temmuz Cuma günü yapılacak.

SOSYAL YARDIM UYGULAMASI GENİŞLETİLDİ: ÇALIŞAN VE EMEKLİLER DE BAŞVURABİLECEK...

İhtiyaç sahiplerinin dört gözle beklediği Türkiye Aile Destek Programı'nın kapsamı genişletildi. Müjdeyi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık verdi.

4 milyon haneye 15 milyar lira destek sağlayacak Aile Destek Programı'nın kapsamına çalışan ve emekliler de alındı.