Gazete Vatan Logo

Ehliyet randevu alma! Ehliyet yenileme için gerekli belgeler ne? Ehliyet değiştirme ücreti ne kadar? Ehliyet yenileme ücreti nereye yatırılır?

İçişleri Bakanlığı tarafından ehliyetlerin yenilenmesi için verilen sürenin dolamasına kısa bir süre kaldı. Bakanlık, 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için verilen süreyi 31 Aralık 2022’ye kadar uzatmış, yaşanan yoğunluk nedeniyle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sürecin tekrar uzatıldığını açıklamıştı. Binlerce sürücü ehliyet yenileme işlemleri ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, Ehliyet yenileme için gerekli belgeler ne? Ehliyet değiştirme ücreti ne kadar? Ehliyet yenileme ücreti nereye yatırılır? Ehliyet yenilemele işlemleri nasıl yapılır? Ehliyet yenileme ücreti ödeme ve ehliyet randevusu alma ekranı!

Ehliyet randevu alma! Ehliyet yenileme için gerekli belgeler ne? Ehliyet değiştirme ücreti ne kadar? Ehliyet yenileme ücreti nereye yatırılır?

Ehliyet randevusu binlerce sürücünün gündeminde. İçişleri Bakanlığı, yeni ehliyet sistemine geçilmesi ile birlikte eski ehliyetlerin yenilenmesi ile ilgili duyuruyu daha önce paylaşmıştı. Sürücüler ehliyet yenileme işlemleri ile detayları araştırıyor.

EHLİYET YENİLEME RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Ehliyet yenileme işlemlerine başlamak için öncelikle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün https://randevu.nvi.gov.tr/ adresli internet sayfasından randevu almanız gerekiyor.

EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKLİ BELGELER NE?

- Kimlik Belgesi

- Sürücü Sağlık Raporu

- Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı

- 1 adet biyometrik fotoğraf

- Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

- Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca Edevlet üzerinden temin edilebilir.)

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Ehliyet yenileme ücreti eski ehliyetin kişinin elinde olması durumunda 15 TL olarak belirlendi. Ancak Ehliyetini kaybedenler veya çaldıranlar yeni ehliyet için 345 TL ücret ödeyecek.

Haberin Devamı

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NEREYE YATIRILACAK?

Ehliyet ücretleri banka şubeleri, ATM’ler ve bazı bankaların mobil uygulamaları üzerinden yatırılabiliyor.

Akbank

Aktif Bank

ING Bank

Şekerbank

Türkiye Vakıflar Bankası

Kuveyt Türk Katılım Bankası

Albaraka Türk Katılım Bankası

T.C. Ziraat Bankası

Türk Ekonomi Bankası

Garanti Bankası

Denizbank

PTT Bank

EHLİYET DEĞİŞTİRME İÇİN SON TARİH NE ZAMAN?

Ehliyet değiştirme tarihi 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl daha uzatıldı. Bu kapsamda 1 Ocak 2016 yılından önce alınan ehliyetler 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçerli olacak.