Gazete Vatan Logo

Dünyada ilk üçe oynayacak!

Hello Kitty ve Disney’i ayakkabıya taşıdı

45 markanın çantasını üreten Hakan Çanta, Hello Kitty ve Disney’i ayakkabıya taşıdı. Hedef, lisansör olarak ayakkabı üretiminde de çantadaki gibi dünyada ilk 3’e girmek.

Hakan Çanta, Barbie’den Hello Kitty’ye 45’in üzerinde ünlü çanta markasının lisansörü. Bu markaların üretim ve pazarlama haklarına sahip olan Hakan Çanta, 61 ülkeye de Türkiye’den ihracat yapıyor. Çanta lisansörü olarak dünyada ilk 3’te olan Hakan Çanta çocuk ayakkabısı üretimine de başladı. Hello Kitty ve Disney’in kahramanlarıyla üretime başlayan şirket, kendi markası Gigi’ye de önümüzde yaz çıkaracak.

Her ayakkabı var

Hakan Çanta Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Hacısoyu, ayakkabıda da çantadaki gibi dünyada ilk 3’e girmeyi hedeflediklerini söyledi. Okul ayakkabısından spor ayakkabılarına, bottan bebek ayakkabılarına kadar her türlü ayakkabıyı ürettiklerini kaydeden Hacısoyu, üretimin yüzde 80’ini malzeme ve işçilik sıkıntısı yüzünden Çin’de yaptırdıklarını anlattı.

100 bin adet satacak

İlk yıl için 100 bin adet satış rakamı koyduklarını dile getiren Hacısoyu, Hacısoyu, “Buna yaz sezonu dahil değil. Hedefimiz ayakkabıda yeni bir Hakan Çanta yaratmak. Anneler ne giyiyorsa çocuklarına da giydireceğiz. Çantada lisanslı ürünlerde dünyada ilk 3 firma arasındayız. Ayakkabıda da lisanslı ürünler pazarında ilk 3’e girme hedefiyle yola çıktık” diye konuştu.

Gigi markasını yarattı

Hakan Hacısoyu, ayakkabıda ilk etapta iç pazara yönelik çalışacaklarını, sonrasında ihracata da başlayacaklarını ifade etti. Hacısoyu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayakkabı üretimine Hello Kitty ile başladık. O olmasa bu işe girmezdik, inanılmaz satışı olan bir marka... Disney karakterlerimiz de var. Bunları oturttuktan sonra kendi markamız Gigi’yi konumlandıracağız. Çocuk sağlığına uygun, ortopedik ayakkabılar üreteceğiz. Hem sağlıklı hem şık ayakkabılar olacak.”

Ortadoğu’ya odaklandık

HAKAN Hacısoyu, global kriz yüzünden belli pazarlara odaklandıklarını anlattı. Hacısoyu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle Ortadoğu’ya fokuslandık. Özel bir satış ve pazarlama ekibi kurduk. Dubai’den, Lübnan’dan bu ekibe transferler yaptık. Hem pazar araştırması hem de satış yapıyorlar. Ortadoğu dışında Rusya ve İskandinavya ülkelerini hedef pazarlarımız olarak belirledik.”

Haberin Devamı