Gazete Vatan Logo

Dünya moda devlerinin kumaşçısı Saydam Tekstil Rusya ve Çin’e açılacak

Yeni pazarlara açılmayı hedefliyor

Armani’den Prada’ya, Roberto Cavalli’den Eli Tahari’ye dünyanın önde gelen moda markalarına kumaş satan Saydam Tekstil, kumaş sattığı ünlü markaların sayısını arttırmayı ve yeni pazarlara açılmayı hedefliyor. Avrupa’da İngiltere, Fransa, İtalya, Avusturya, Almanya, Hollanda, İspanya ve Yunanistan’a ihracat yaptıklarını söyleyen Saydam Tekstil’in Başkan Yardımcısı Seda Saydam, “İhracat pazarlarımızı arttırmak istiyoruz. Kendimize yeni hedef pazarlar olarak Rusya ve Çin’i seçtik” dedi

Bursa’da 56 yıl önce kurulan Saydam Tekstil, bugün aralarında Armani’den Prada’ya, Cavalli’den Eli Tahari’ye dünyanın önde gelen markalarına kumaş satıyor. Dünyaca ünlü isimlerin kıyafatlerinde onların kumaşı tercih ediliyor. Örneğin Lady Diana’nın oğlu William ile geçen yaz evlenen ve Cambridge Düşesi ünvanını alan Kate Middelton’ın eşiyle ABD Başkanı Barack Obama’yı ziyaretinde giydiği kumaş Saydam’ındı. Sahnelerin ve sinemanın önde gelen isimlerinden Jennifer Lopez de katıldığı bir programda Saydam’ın kumaşından oluşan mini bir elbise giydi. Saydam Tekstil, kumaş sattığı ünlü markaların sayısını arttırmayı ve yeni pazarlara açılmayı hedefliyor. Öncelikli hedef pazarlar ise Rusya ve Çin olarak belirlendi.

İngiltere, Fransa, İtalya, Avusturya, Almanya, Hollanda, İspanya ve Yunanistan’a ihracat yaptıklarını söyleyen Saydam Tekstil’in Başkan Yardımcısı Seda Saydam, yeni hedef pazarlarının Rusya ve Çin olduğunu belirtti. Her iki pazarda da etkin olmayı ve büyümeyi planladıklarını kaydeden Saydam, “Rusya hedef pazarlarımızdan biri. Özellikle oradaki yerel lüks markalarla çalışmayı hedefliyoruz. Yeni yeni ihracata başladık ama hedeflerimiz büyük. Çin ise çok ciddi bir pazar. Büyük potansiyel taşıyor. Bu pazara da önce sağlam bir şekilde girmek, sonra sağlıklı bir biçimde büyümek istiyoruz” diye konuştu.

iPhone’dan sipariş

Müşteri portföylerinin çok güçlü olduğunu ve dünya devleriyle çalıştıklarını anlatan Saydam, artık tasarımlarıyla da ilham veren bir şirket olmayı istediklerini vurguladı. Sektörde teknolojiye yaptıkları yatırımlarla da farklı bir konumda olduklarını belirten Saydam, şöyle devam etti: “Şirketimiz bitkisel özlü, çok zor bir iplik olan asesat ipliğinde çok güçlü. Viskos, ipek ve ipeğimsi iplikler çok güçlü olduğumuz diğer ürünler arasında... Abiye ve şık günlük kumaşlarımızla tanınıyoruz. İpek üreticisi olan tek firmayız. Sadece kumaş üreticisi değiliz aslında. Teknolojimizle de öne çıkıyoruz. Yakında iPhone ve BlackBerry’den müşterilerimize siparişlerini takip etme, güncelleme fırsatı da sunacağız.”

Lady Diana’nın tafta gelinliği ilham verdi

SEDA Saydam, ünlü modacı Cemil İpekçi ile yürüttükleri yeni proje hakkında bilgi verdi. Babasının 1980’lerde Lady Diana’nın tafta gelinliğinden ilham aldığını ve tafta üretimine başladığını anlatan Saydam, bugün bu alanda lider olduklarını anlattı. Cemil İpekçi’nin “Beyaz Düşler” adlı projesine tafta dahil tüm kumaşlarıyla destek vereceklerini söyleyen Saydam, proje kapsamında dikilecek gelinliklerin birçok ilde defilelerle sergileneceğini vurgulandı. Saydam, “Bursa Engelliler Meclisi, Faruk Saraç Meslek Yüksek Okulu ile Bursa iş ve cemiyet hayatı olarak el ele vereceğiz. Gelinliklerin geliri engellilere yardım olarak aktarılacak” diye konuştu.

Haberin Devamı