Gazete Vatan Logo

Doktor kıyametten korkutan açıklama!

Asıl büyük çöküş henüz yaşanmadı..

Doktor Kıyamet lakaplı Marc Faber, “Tüm borsaları etkisi altına alacak çöküşü henüz yaşamadık. Borsalarda esas sert düzeltme bu yıl içinde yaşanacak” dedi.

Doktor Kıyamet olarak bilinen yatırım uzmanı, ünlü ekonomist Marc Faber’dan ABD borsalarında çöküş uyarısı geldi. CNBC’ye konuşan Faber, ABD borsalarında yılbaşından bu yana teknoloji hisselerinde yaşanan düşüşün büyük bir düzeltme olarak algılanmaması gerektiğini, bu yıl içinde 2008 krizinden daha sert bir çöküşün yaşanacağını söyledi.

Faber, “Telekomünikasyon, biyoteknoloji ve sosyal medya şirketlerinin hisseleri son haftalarda satış baskısı altında kaldı. Ama tüm borsaları etkisi altına alacak büyüklükte bir çöküşü henüz yaşamadık. Borsalarda esas sert düzeltme bu yıl içinde yaşanacak. O nedenle ABD borsalarına girmek isteyen yatırımcı bence geç kaldı. Oysa gelişen ülkelerde hisse değerlemeleri cazip” diye konuştu.

Büyük satışları tetikleyecek

Faber, bu satış dalgasının yayılacağına, enerji ve altyapı şirketlerinin hisselerinden de düşüşlerin görülmeye başlanacağına inandığını söyledi.

Faber, “Genel manada, yatırımcıların yatırımlarının geri dönüşlerine yönelik çok iyimser olduğunu düşünüyorum” degerlendirmesini yaptı.

Faber, Vietnam, Irak, Malezya, Tayland ve Singapur’da yatırımı desteklediğini söyledi. Doktor Kıyamet, sözlerini şöyle sürdürdü: “Irak’a bundan bir yıl öncesinde bazı yatırımlar yaptım çünkü çok ucuz. Çok fazla sorun var bu ülkede ama yatırım gerçekten çok çok ucuz. Rusya’da işler karışık ama orası da çok ucuz. Ama şu aşamada Rusya’da yatırım için acele edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.”

Haberin Devamı