Gazete Vatan Logo

Doğalgaz yardımı tamamlandı ne demek? Doğalgaz yardımı nakit mi verilecek 2022, ne kadar sürecek, kaç ay verilecek?

Doğalgaz yardımı destekleri hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası açıklamada bulunmuş ve tarihlerini açıkladı. Öte yandan destek başvurusunda bulunan vatandaşlar Doğalgaz yardımı tamamlandı ibaresinin olduğunu da sorguluyor. Peki, doğalgaz yardımı nakit mi verilecek, kaç ay verilecek? Doğalgaz yardımı tamamlandı ne demek?

Doğalgaz yardımı tamamlandı ne demek? Doğalgaz yardımı nakit mi verilecek 2022, ne kadar sürecek, kaç ay verilecek?

Doğalgaz yardımı kasım ayı dönemi ilk grup ödemesi için tarih belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğalgaz yardımı projelerini başlattığını duyurmuştu. Peki, Doğalgaz yardımı nakit mi verilecek, doğalgaz yardımı tamamlandı ne demek?

DOĞALGAZ YARDIMI TAMAMLANDI NE DEMEK?

E-Devlet doğalgaz başvurusunun ardından "Doğalgaz Yardımı tamamlandı" ibaresiyle karşılaşıldı. Bu ibaret doğalgaz yardımının tamamlandığını ve doğalgaz desteği alma yönünde değerlendirmenin gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen kişiler, e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca hayata geçirilen “Doğalgaz Tüketim Desteği” programından hanelerin faydalanabilmesi için, başvuru sahibinin şu şartları taşıması gerekmektedir;

  • Türk vatandaşı olması,
  • E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,
  • Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,
  • İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması
  • Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,
  • Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi

DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİ ARTTIRILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yeni sosyal yardım paketi içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşların ısınma giderlerine destek olunması amacıyla bu yıl içerisinde hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteği'nde de önemli düzenlemeler yaptıklarını aktardı.

Haberin Devamı

Bu kapsamda 3 milyar liralık bir destek sağlamayı hedeflediklerini belirten Yanık, “2022 yılı kış dönemi için destek tutarlarımızı artırdık. Hak sahibi vatandaşlarımıza yönelik yıllık 415 lira ile 1150 lira arasında ilden ile değişkenlik gösteren yardım tutarımızı 900 lira ile 2500 lira arasında olacak şekilde artırdık.” ifadelerini kullandı.

2022 yılı kış dönemi için söz konusu destek programına yönelik başvuruları eylül ayının ilk haftası itibariyle e-Devlet üzerinden yeniden almaya başladıklarını hatırlatan Yanık, yeni başvuru döneminde sadece ev sahiplerine değil aynı zamanda kiracı olan tüm sosyal yardım faydalanıcısı vatandaşlara da doğalgaz desteklerinden faydalanma imkanı sunduklarını bildirdi.

DOĞALGAZ YARDIMI NAKİT Mİ VERİLECEK 2022, NE KADAR SÜRECEK, KAÇ AY VERİLECEK?

Doğal gaz desteği yılda iki dönem yapılırken elektrik yardımı aylık olarak yapılıyor.

Haberin Devamı