Gazete Vatan Logo

Divan İstanbul Asia hizmete girdi

Yenilenen Elmadağ’ın açılışı 2011’de

Divan İstanbul Asia Pendik’te açıldı. 231 oda, 1 başkanlık süiti, ismini Türk sanat müziği makamlarından alan 11 toplantı salonu olan otel 125 milyon $’a maloldu. Palmira Turizm Başkanı Semahat Arsel, Elmadağ’daki Divan’ı 2011 başında açmayı planladıklarını söyledi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Palmira Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Elmadağ’daki otellerini 2011’in ilk ayında açmayı planladıklarını, yenilemenin 50 milyon dolara malolduğunu kaydetti. Pendik’te yer alan Divan İstanbul Asia’nın resmi açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arsel, Şahsuvaroğulları’nın İstanbul’un Anadolu Yakası’nda büyük bir yatırım kararı aldıklarında kendilerine işletme teklifinde bulunduklarını ve kendilerinin de kabul ettiğini kaydetti. Divan otellerinin işletmeci olarak yatırımlarına devam edeceğini söyleyen Arsel, Elmadağ’da kendilerine ait otelde yeniden yapım çalışmalarının devam ettiğini hatırlattı. Otelin önce bir kısmını yenilemeyi düşündüklerini ancak daha sonra tamamını yenilemeye karar verdiklerini belirten Arsel, “Yarım yamalak daha pahalıya maloluyor” dedi.

Eski otele göre yapılacak değişikliklere ilişkin bir soru üzerine Arsel, 6 kat alta, 1 kat üste çıkabildiklerini, o sınırlar içinde ne yapabilirlerse onu yapacaklarını kaydetti.

3.500 euroya süit

Şahsuvaroğlu Şirketler Topluluğu Genel Müdürü Murat Şahsuvaroğlu ise inşaatına Aralık 2006’da başlanan yatırımın 5 bin metrekaresinin otel, 13 bin 500 metrekaresinin plaza olduğunu belirtti. Şahsuvaroğlu, otelin işletmesi için yerli ve yabancı birçok otel grubuyla görüşmeler gerçekleştirdiklerini ancak sonunda Divan otelleri ile çalışmaya karar verdiklerini kaydetti.

Soruları da yanıtlayan Şahsuvaroğlu, “Yatırımın toplam tutarı, arsa maliyeti hariç 125 milyon dolar oldu” diyerek, tesiste 231 oda, 8 süit, 1 başkanlık süiti bulunduğunu, 11 toplantı salonunun isimlerini ise Türk sanat müziği makamlarından oluşturduklarını söyledi. Şahsuvaroğlu, şu anda oda fiyatlarının bireysel müşterilerde 120-160 euro, utive katlarda 340-750 euro aralığında bulunduğunu, başkanlık süitinin fiyatının ise 3 bin 500 euro olduğunu belirtti.

Divan kimliğini Avrupa’ya taşımayı da istediklerini aktaran Şahsuvaroğlu, Divan İstanbul Asia’da ilk yıl için yüzde 45 gibi bir doluluk hedeflediklerini belirtti. Kasım ayında faaliyete geçen otelin yüzde 15 doluluğa sahip olduğunu, bu ay bu rakamın yüzde 25-30’lara çıkacağını ifade eden Şahsuvaroğlu, “Bu açılışın ardından Şubat’la birlikte de rüzgarı arkamıza alırız diye düşünüyoruz” dedi.

Çorlu ve Çukurhan ile otel sayısı 8’e çıkacak

- Divan İstanbul Asia, Formula 1 İstanbul Grand Prix’nin yapıldığı İstanbul Park’a 19 kilometre, yeni terminali ve genişleyen kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük havaalanlarından biri olan Istanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’na ise sadece 7 kilometre uzaklıkta.

- Otelde; Business Centre, ortak alanlarda ücretsiz kablosuz internet erişimi, toplantı olanakları, 24 saat oda servisi, restoran ve barlar, merkezi ısıtma ve havalandırma sistemi, sigara içilmez kat, otopark, 1800 m2 alana kurulu SPA ve Fitness Merkezi, utive katlar ve utive lounge bulunuyor.

- Divan İstanbul Asia’nın en az 30 m2 büyüklüğünde olan 231 odası var. Ayrıca 765 m2 büyüklüğünde kolonsuz inşa edilmiş bir balo salonuna sahip.

- Divan, yeniden yapımı devam eden Divan İstanbul’la birlikte Türkiye çapında 6’ıncı otelini açarak 722 oda ve 1.332 yatak sayısına erişti.

- 2010 ilk çeyrekte ise Divan Çorlu ve Divan Çukurhan otellerini hizmete açacak olan Divan, böylece otel sayısını 8’e çıkartacak.

Divan İstanbul Asia’nın açılışına Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç ile Şahsuvaroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şahsuvaroğlu da katıldı.

Fransız Accor’un hedefi Türkiye’de 10 Novotel, 17 Ibis otele ulaşmak

Murat Kadaifçioğlu, Accor’un Gaziantep’te Ocak’ta iki otel açacağını söyledi.

90 ülkede 4 bin 200 oteli olan Fransız otelcilik grubu Accor, Gaziantep’te “Novotel” ve “Ibis” markalı iki otelini Ocak’ta açacak. Toplam 14-15 milyon euroya malolan, 92 odalı Novotel Gaziantep ve 177 odalı Ibis Gaziantep otelleri özellikle iş amaçlı konaklamalara evsahipliği yapmayı hedefliyor. Accor Türkiye Genel Müdürü Murat Kadaifçioğlu, grubun Türkiye pazarına yönelik uzun vadeli planları olduğunu söyledi. Kadaifçioğlu, şöyle konuştu: “Türkiye’nin ekonomik olarak gelişmekte veya gelişmiş merkezlerini seçtik. 23 şehir belirledik. Çünkü bu markette yalnızız. Kısa vadede bekleyen 2010’lu yıllardaki projelerimiz ile birlikte 1.549 Novotel, 2.282 de Ibis odası inşa edeceğiz. Bu da 10 Novotel, 17 Ibis demektir. Bu oteller bittiğinde toplam 2 bin-2 bin 500 kişiye istihdam yaratmış olacağız. Accor Grubu’nun Türkiye’deki yatırımları sadece business amaçlı olmayacak. Fransız şirket, Antalya’ya da 5 yıldızlı Sofitel tarzı otel düşünüyor ancak farklı bir konseptle... Accor yetkilileri, yer arayışına başladılar.”

Gaziantep otellerinin Türkiye’deki 5. ve 6. otelleri olduğunu açıklayan Kadaifçioğlu, Kayseri Novotel ve Kayseri Ibis otellerinin Mart ayında açılacağını, Bursa Ibis’in de 2010’da bitmesinin planlandığını bildirdi.

Haberin Devamı