Gazete Vatan Logo

Didim’e iki golf sahası Tekir Yaylası’na üç otel

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye genelinde 36 araziyi turizm amaçlı olarak tahsise çıkartıyor. Tahsislerden 9’u Didim’de ve çevrecilerin büyük tepkisini çeken 2 golf tesisini de içeriyor. MHP’lilerin buluşma yeri Tekir Yaylası’na da toplam 525 yatak kapasiteli 3 turizm tesisi inşa edilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı 15 ilde 36 araziyi turizm tahsisli kullanılmak üzere ihale edecek. Tahsisli ihaleye katılabilmek için 30 Ocak’a kadar başvuruda bulunmak gerekiyor.

NORVEÇLİLER’E KONUT
Söz konusu tahsisler içinde bazı yerler kamuoyunda çok tartışılacak gibi duruyor. Didim’de çevrecilerin büyük tepkisini çeken 18 delikli golf sahaları da tahsis edilecek yerler arasında bulunuyor. Norveçliler’e yönelik olarak 5 bin konutun yapılacağı Çeşme ve MHP’lilerin her yıl buluşma noktası olan Tekir Yaylası’na yapılacak oteller de tahsisler arasında dikkat çekiyor. Tekir Yaylası’nda 250, 200 ve 75 yatak kapasiteli toplam 525 yataklı 3 otel yapılacak.

Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Bolu, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kars, Kayseri, Kütahya, Yozgat, Uşak, Mersin, Muğla ve Yozgat’ta tahsis edilecek arazilerin 8’i termal turizmde kullanılacak.

SON BAŞVURU 30 Ocak
Başvuruların 30 Ocak mesai bitimine kadar Ankara Balgat’taki Turizm Bürosu AG Katı’na teslim edilmesi gerekiyor. Yerli ve yabancı girişimcilere açık olan tahsis ihalesi ile ilgili bilgiler 15 Ocak’da kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nden alınabilecek.

İhalede altyapı katkı payı üzerinden en yüksek teklifi veren 3 şirket Şubat ayında açık artırmaya davet edilecek. Yapılacak açık artırmada altyapı katkı payını en fazla artıran şirket, Kültür ve Turizm Bakanı’nın onayından sonra ihaleyi kazanmış olacak.

49 yıllığına yapılacak tahsislerde, yatırımcı şirketler, cirodan her yıl ortalama yüzde 1 oranında Maliye Bakanlığı’na pay verecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı önümüzdeki aylarda yeni tahsislere hazırlanıyor.

Haberin Devamı