Gazete Vatan Logo

Deva arazisini Donald Trump’ın elinden kaptılar

Zorlu Grubu, Büyükdere’deki Deva Holding’e ait arsayı 80 milyon dolara aldı. Donald Turmp’un Türkiye’deki ortağı Yeşil İnşaat, Deva’ya 70 milyon dolar önermişti

Büyükdere Caddesi üzerindeki Deva Holding’e ait 13 bin 500 metrekare arsaya 80 milyon dolar veren Zorlu Grubu, bu cadde üzerindeki en yüksek alıma imza attı. Donald Turmp’un Türkiye’deki ortağı Yeşil İnşaat, Deva’ya 70 milyon dolar önermiş ancak 3 ay süren görüşmelerde anlaşamamıştı.

ÜNLÜ KOMŞULARI VAR
Kanyon, Metrocity ve Tekfen Tower’a komşu olan gayrimenkulün karşısında İş Kuleler bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, “Ticari projelerde bodrumlar hariç 3 emsale izin vereceğiz” sözlerine göre, Zorlu, kat sayısı serbest olmak üzere bodrumlar hariç 40 bin, bodrumlarda dahil 80 bin metrekare alanlı alışveriş merkezi, otel veya residence yapabilecek.

Zeytinburnu, Ofer’i eleyen Koçhan ve Rönesans’ın
Sami Ofer’in yüzde 80 hissedar olduğu Boğaziçi Yatırım Holding ile Rönesans-Koçhan Ortak girişiminin katıldığı Zeytinburnu’na marina ihalesini, 5 milyon 537 bin YTL olan ön izin bedelini 6.5 milyon YTL’ye yükselten Rönesans-Koçhan kazandı. Kazlıçeşme’de 144 bin 264 metrekarelik mevcut deniz dolgu alanına deniz içerisine 325 bin 736 metrekare dolgu yapılmasını öngören ihalede 1 milyon metrekarelik alan kiralanacak.

İhaleyi Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın 15 gün içerisinde onaylaması gerekiyor. Onay çıkmazsa ihale tekrarlanacak. İhaleyi kazanan ortaklar, 1 yıl içerisinde Kültür ve Turizm, Bayındırlık, Ulaştırma bakanlıkları, Denizcilik Müsteşarlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden imar ve proje izinlerini alacak. İhaleye ABD’li emlak milyarderi Donald Trump ve Dubai Şeyhi El Maktum’un şirketlerinin de girmesi bekleniyordu. Proje izinlerinin 1 yıla yetişmemesi halinde ön izin bedelini geri alamayacak olmaları yabancılara geri adım attırdı. Yıllık kira ve Maliye’ye ödenecek payın belli olmaması da iki yatırımcıyı engelledi. İhaleyi kazanan ortaklar ise şöyle konuştu:

Erman Ilıcak/ Rönesans
1 milyar doların üzerinde ciromuz var. Yatırımlarımız Türkiye ve Rusya’da. Ankara’daki Optimum alışveriş merkezini yapıyoruz. Kozyatağı’nda kendi arsamıza alışveriş merkezi inşa ediyoruz. İşletilme için İngiltere merkezli şirketlerle ortak olduk. Proje için 1.5 milyar dolarlık yatırım gerekiyor. Yabancı ortak da alacağız.

Ömer Koçhan/ Koçhan Dan.
10 yılda yapılacak yatırımlar tamamlandığında saatte 25 kruvaziyer gemisi yanaşabilecek. Ayrıca 240 mega yatlık marina olacak.

Haberin Devamı