Gazete Vatan Logo

DenizYatırım’a yaratıcılık ödülü

Deniz Yatırım, bu yıl ikincisi düzenlenen TSPB Sermaye Piyasaları Ödülleri kapsamında, halka arzlarda kullandığı ‘Yatırımcı Koruma ve Teşvik Uygulamaları’ ile ‘En Yaratıcı Sermaye Piyasası Ödülü’ne layık görüldü.

DenizYatırım’a yaratıcılık ödülü

Uygulama kapsamında ‘İade Garantisi’, ‘Bonus Pay’, ‘Mali Performans Garantisi’, ‘Günlük Alım Emri Uygulaması’ ve ‘Nakit Temettü Garantisi’ sermaye piyasalarında ilk kez DenizYatırım tarafından geliştirilerek kullanıldı. Uygulamalar, halka arza katılan yatırımcıları orta/uzun vadeli yatırıma teşvik etmek, borsa performansı ve gelecek beklentileri konusunda yatırımcılara güven sağlamak amacını taşıyor. DenizYatırım’ın Teşvik ve Koruma uygulamaları ile liderlik ettiği 7 şirketten 6’sı, halka arz tarihinden 21 Nisan’a kadar halka arz yatırımcısına yüzde 29 ile yüzde 319 arasında getiri sağladı. Teşvik ve Uygulamalar 2010’dan itibaren Katmerciler, Bilici Yatırım, Özak GYO, Polisan Holding, Tümosan, Panora GYO ve Çuhadaroğlu halka arzlarında kullanıldı.

DenizYatırım Menkul Kıymetler Genel Müdürü Melih Akosman ödülle ilgili olarak şunları söyledi; “Yatırımcı Teşvik ve Koruma Uygulamaları ile yatırımcılar korunurken, şirketler borsaya güçlü mesaj vererek başlangıç yaptı. Patronlar şirketlerine ve halka arz fiyatlamasına güvenlerini bu uygulamalar ile gösterdi. Yatırımcılar da daha güvenle yatırım yaptılar ve kazanç sağladı. Yarattığımız güven mekanizması sayesinde her halka arzda binlerce yeni yatırımcı sermaye piyasaları ile tanıştı.”

Haberin Devamı