Gazete Vatan Logo

Delist ne demek, delist luna nedir? Terra Luna delist olur mu, oldu mu, delist olursa ne olur? Luna Coin yorum, grafik ve delist etmek anlamı!

Terra Luna coin, kripto para piyasasında adını sıkça duyduğumuz coinlerden biriydi. Terra Vakfı, projenin ekosisteminde stablecoin (sabit para) de çıkarmıştı. 120 dolar ile zirveyi görmesinin ardından beklenmedik bir şekilde Luna coin 9 dolar seviyelerine düşerek 3 milyar doların altına düştü. Gelişmenin ardından yatırımcıların aklında LUNA delist mi oldu? LUNA delist olur mu? soruları gelmeye başladı. Peki, Delist ne demek, delist luna nedir? İşte Terra Luna Coin yorum ve grafik…

Delist ne demek, delist luna nedir? Terra Luna delist olur mu, oldu mu, delist olursa ne olur? Luna Coin yorum, grafik ve delist etmek anlamı!

LUNA delist olur mu, delist ne demek? Sorularına yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Terra Luna, son dönemdeki performansıyla kripto para piyasasının yıldızı olmuştu. 120 dolar ile zirveyi görse de 9 dolar seviyelerine düşen LUNA için yapılan aramalar arttı.

DELİST NE DEMEK?

Delist, listeden çıkarmak anlamına gelen bir kelimedir. Geleneksel borsalarda ve kripto para işlem platformlarında listelenen herhangi bir varlığın işlemden çıkarılması durumunda kullanılır.

 

LUNA DELİST OLUR MU?

LUNA'daki ani düşüş sonra Güney Kore'nin en büyük borsası olan Upbit, LUNA'daki düşüşe ilişkin açıklama yaparak, gelişmeleri yakından takip ettiklerini aktardı.

Upbit açıklamasında, "Upbit, UST'de yaşananları yakından gözlemlemektedir. Dolara olan 1'e 1 bağlılık hala sağlanamamıştır. Bu durum, LUNA yatırımcılarının beklenmedik mali kayıplar yaşamalarına sebep olabilir" ifadelerini kullandı.

Borsanın LUNA'yı liste dışında bırakacağına kesin gözüyle bakılıyor.

LUNA COİN NEDEN DÜŞTÜ?

Bitcoin'in düşüşte olduğu dönemlerde stabil coin talebi artış gösterirken, artan taleple birlikte 1 dolar olması gereken stablecoin'lerin fiyatı 1 doları biraz geçiyordu.

Haberin Devamı

Luna'nın stablecoin'i UST'de ise tam tersi oldu. Bitcoin'in 30 bin dolarların altını test etmesiyle UST'ye talep bir anda patlama yaşayınca yeterli arz sağlanamadı bu da LUNA’da beklenmedik düşüşe neden oldu.

TerraLabs Kurucu ortaklarından Do Kwon Luna Foundation Guard sabit coinin değerini yeniden 1 dolara yükseltebilmek için 750 milyon dolar değerinde Bitcoin satışı gerçekleştirdi, fakat beklenen yükseliş gerçekleşmedi.

TERRA LUNA'NIN HAFTALIK GRAFİĞİ


LUNA COİN NEDİR, NE ZAMAN ÇIKTI?

Güney Koreli firma Terraform Labs, 2018 yılında şirketin CEO'su olan Daniel Shin ve Kwon tarafından kuruldu.

Luna coin, Tendermint ile oluşturulmuş bir Proof of Stake (PoS) blok zinciri altyapısı üzerinde çalışan algoritmik bir stablecoin platformudur. LUNA, Terra platformunun tokenidir ve fiyat istikrarı mekanizması olarak stabilcoinlerin (TerraSDR'ler ) ihracında ve ayrıca stake etme ve ağ yönetişimi için kullanılır.

Haberin Devamı

TerraSDR'lerin değerini ilgili sabitlenmiş para birimleriyle dengelemek için, kullanıcılar LUNA jetonlarını TerraSDR'ler karşılığında kullanabilir ve bunun tersi de geçerlidir.

Terra'nın kararlılık mekanizması, kullanıcıların arbitraj faaliyetlerine bağlıdır. Örneğin, TerraKRW (Kore Wonuna sabitlenmiş TerraSDR) fiyatı, ikincil piyasalarda Kore Wonu karşısında 0.95:1.00'e düştüğünde, kullanıcılar borsalarda 95 KRW ile 100 TerraKRW satın alabilir ve bu jetonları Terra platformunda LUNA için kullanabilirler. 100 KRW değerinde jeton. 1 TerraKRW'nin fiyatı 1 KRW'nin üzerine çıkarsa, kullanıcılar Terra platformunda TerraKRW satın alabilir ve kar için borsalarda satabilir.

Terra protokolü, birim madencilik ödüllerindeki değişikliklere karşı çıkmak için işlem ücretlerini ve LUNA yakma oranını (1 milyar LUNA denge arzıyla) kullanarak tüm ekonomik koşullarda ağ katılımcıları için öngörülebilir ödüller elde etmeye çalışır.