Gazete Vatan Logo

Çevre Şehircilik Bakanlığı arsa satışı! TOKİ arsa satışı şartları nelerdir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ arsa satışı başvurusu nasıl yapılır, açık artırma ne zaman?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 40 ilde 499 arsa açık artırmayla satışa sunulacak. 499 arsa satışı 40 ilde çevrim içi açık artırmayla yapılacak. Arsaların ödemesi yüzde 25 peşin, yıllık yüzde 9 fark, 24 ay vadeyle yapılacak. Peki, TOKİ arsa satışı şartları nelerdir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ arsa satışı başvurusu nasıl yapılır? İşte Çevre Şehircilik Bakanlığı arsa satışı

Çevre Şehircilik Bakanlığı arsa satışı! TOKİ arsa satışı şartları nelerdir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ arsa satışı başvurusu nasıl yapılır, açık artırma ne zaman?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 40 ilde muhtelif nitelikteki 499 arsanın satışını gerçekleştirecek. TOKİ arsa satışı hem yatırım hem de kendi konutunu inşa etme fırsatı sunuyor. İşte, 2022 TOKİ arsa satışı başvuru şartları, tarihleri ve diğer detaylar…

TOKİ arsa satışı şartları nelerdir, başvuru nasıl yapılır?

40 ilde 499 arsa satışı için Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Bu kampanyanın vatandaşımızı çok çok olumlu istikamette etkileyeceğine inanıyoruz. Burada sadece konut değil, aynı şekilde arsa projemiz var. 250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içeriyor. İcabında vatandaş, ‘Ben kendim yapacağım’ diyorsa onlara da ‘Buyur kardeşim, 100 bin arsa var, kendin de yapabilirsin’ diyoruz. " ifadelerini kullanmıştı.

Çevrim içi katılım için başvurular 20 Eylül 2022 Salı günü saat 10.30 itibarıyla sonlanacak.

Çevre Şehircilik Bakanlığı arsa satışı hangi illerde ve nasıl olacak?

Arsalar Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Zonguldak illerinde yer alıyor.

Haberin Devamı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) iştiraki olan Emlak Yönetim Müzayede'nin internet sayfasındaki bilgilere göre, Bakanlığın 40 ilde çevrim içi açık artırmayla satışa sunacağı arsaların ödemesi yüzde 25 peşin, yıllık yüzde 9 fark, 24 ay vadeyle yapılacak. Arsa satışları KDV'den ve tapu harcından muaf olacak.

TOKİ açık artırma arsa satışı ne zaman?

Açık artırma, 21-22 Eylül'de saat 10.30'da iki ayrı oturum halinde Ankara Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki Bakanlık Konferans Salonu'nda ve İzmir Bayraklı'daki Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde yapılacak.

 

 

 

Satışa ilişkin detaylı bilgiye, "www.emlakmuzayede.com.tr" internet adresinden ve "(212) 608 15 00" numaralı telefondan ulaşılabilecek.