Gazete Vatan Logo

Büyümeyi 3’e katlayıp 1.000 kişiye iş verecek

Şirketlere yemekten bahçe bakımına birçok hizmeti tek elden sunan Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi, 3 yılda 3 kat büyüme hedefliyor. 3.200 kişinin istihdam edildiği şirket, darbe kalkışması gibi gelişmelere rağmen büyüme planlarını değiştirmedi. Şirket, 2017’de yaklaşık 1.000 kişiye daha istihdam sağlayacak

Büyümeyi 3’e katlayıp 1.000 kişiye iş verecek

Türkiye’de iş merkezlerinden okullara temizlikten enerji yönetimine, yemekten bahçe bakımına kadar birçok hizmeti sunan Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi, 3 yılda 3 kat büyüme hedefine emin adımlarla ilerliyor. 3 bin 200 kişinin istihdam edildiği şirkete 2014 yılında Genel Müdür olarak katılan Ahmet Zeytinoğlu, o tarihten bugüne 2 kat büyüdüklerini, önümüzdeki yıl da 3 kat hedefini tutturacaklarını söyledi.

İsteyene spor hocası

Son 2 yılda 1.500 kişiye iş imkanı yarattıklarını dile getiren Zeytinoğlu, önümüzdeki yıl da 700-1.000 arasında kişiyi istihdam etmeyi planladıklarını söyledi. Son 2 yılda ortalama yüzde 35-40 büyüdüklerini belirten Zeytinoğlu, son dönemde yaşanan terör, darbe kalkışması gibi gelişmelere rağmen önümüzdeki döneme ilişkin büyüme planlarını değiştirmediklerini vurguladı. Zeytinoğlu, 2016 için de yüzde 30’un üzerinde büyüme öngörüyor. Aralarında dünya devleri ve Türkiye’nin en büyük gruplarının da olduğu 220 şirkete hizmet verdiklerini kaydeden Zeytinoğlu, “Sodexo sadece yemek işi yapar zannediliyor. Evet dünyada en iyi yemeği Sodexo veriyor ama biz gerçek anlamda entegre hizmet veriyoruz. Müşterilerimize tek genel müdürlük altında tek kontratla cevap veriyoruz. Temizlikten toplantı odası yönetimine, personel bordrolamadan depo yönetimine, arşiv yönetiminden santral hizmetine onlarca kalemde hizmet sunuyoruz. İsteyene yemek, isteyene spor hocası gönderiyoruz. Biz müşterilerimizin yaşam kalitesini artırmak, iyi yaşam şartlarının olduğu ortama kakıda bulunmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yüzde 10 tasarruf

Müşterilerinin aldıkları hizmetlerle tasarraf etmesine de katkıda bulunduklarını vurgulayan Ahmet Zeytinoğlu, şöyle devam etti: “Temizlik hizmetinden örnek vermek gerekirse; eskiden temizlik hizmeti teklifi hazırlanırken kullanım sıklığına bakılmaksızın tüm alanların aynı frekansta temizlenmesi üzerine teklifler sunuluyordu. Oysa Hizmet Düzeyi Sözleşmesi sistemi ile tüm kullanılan alanların ihtiyaç duyduğu temizlik sıklığını belirliyor, bunun sonucunda personel planlaması yapılıyor. Bu sistem kurumlara yüzde 3-10 verimlilik sağlıyor.”

Haberin Devamı

Günde 75 milyon kişiye dokunuyor

Bu yıl dünyada 50’nci yılını kutlayan Sodexo, önümüzdeki yıl Türkiye’de 25’inci yılını dolduracak. Dünyanın en büyük 20 işvereni arasında yer alan Sodexo,

80 ülkede 430 bine yaklaşan çalışanıyla faaliyet gösteriyor. Günde 75 milyon kişiye dokunan ve en iyi işveren seçilen şirket, Türkiye’ye büyük güven duyuyor. Ahmet Zeytinoğlu, “Sodexo, Türkiye’ye 1992 yılında geldi. Bugün Türkiye’yi büyümede örnek gösteriyorlar. Yaşanan bu kadar olumsuz olaya rağmen büyümesini inanılmaz buluyorlar. Türkiye onlar için en önemli pazarlardan biri” diye konuştu.

15 milyar dolarlık pazar var

TÜRKİYE’DE sektörün 10-15 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olduğunu anlatan Ahmet Zeytinoğlu, en çok temizlik ve yemek hizmetine talep geldiğini belirtti. Zeytinoğlu, şöyle devam etti: “Entegre Hizmet Yönetimi pazarının dünya çapındaki toplam tahmini değerinin 650 milyar euro olduğu tahmin ediliyor. Bunun yüzde 50’yi geçen kısmını hazır yemek oluşturuyor. Türkiye’de de en fazla yemek ve temizlik hizmeti talep ediliyor. Sektörde kayıtlı 3 bin 500 yemek, 5 bin temizlik şirketi var. Sektör her yıl minimum enflasyon oranında büyüyor.”

Haberin Devamı