Gazete Vatan Logo

Buğday taban fiyatı açıklandı mı? TMO buğday alım fiyatları ne zaman açıklanacak?

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, buğday alım fiyatının kilogram başına 8 lira 50 kuruş olmasını beklediklerini söyledi. Peki, Buğday taban fiyatı açıklandı mı? TMO buğday alım fiyatları ne zaman açıklanacak?

Buğday taban fiyatı açıklandı mı? TMO buğday alım fiyatları ne zaman açıklanacak?

TMO buğday alım fiyatları açıklandı mı, buğday fiyatları ne kadar olacak? TMO buğday alım fiyatları ile çiftçiden alınacak buğdayda taban fiyat ortaya çıkacak. Çiftçi yetiştirdikleri buğdayların değerinde alınmasını talep ederken, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından yapılacak resmi açıklama merak ediliyor.

TMO BUĞDAY FİYATLARI NE KADAR, BUĞDAY TABAN FİYATI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Buğday alım fiyatları ile ilgili henüz TMO’nun resmi bir açıklaması yok, fiyatların 1 ay içerisinde duyurulması bekleniyor.

İPSALA ZİRAAT ODASI BAŞKANI’NDA BUĞDAY ALIM FİYATLARI AÇIKLAMASI

Edirne’de merkez ve ilçelerdeki ziraat odalarının başkanları, buğday alım fiyatıyla ilgili İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yaptı. Edirne Ziraat Odası’nda gerçekleştirilen toplantının ardından Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Dağcan, alınan kararları açıkladı.

Çiftçinin üretime devam edebilmesi için buğday taban fiyatının en az 8,5 lira olması gerektiğini kaydeden Darcan, fiyat belirlenirken kuru tarım bölgelerinde verimin yüksek olmayacağının göz önünde bulundurulması gerektiğini de belirterek, "Hububat taban fiyatı belirlenirken, girdi maliyetleri, dünya piyasaları ve çiftçi refahı dikkate alınarak açıklanmazsa sorunlar daha da ağırlaşır. Çiftçiyi tarımda tutmanın yolu onun zarar etmeden üretim sağlayacağı bir taban fiyat politikasıdır. Kuru tarım yapılan bölgelerde verimlerin yüksek olmayacağı göz önüne alınarak en az kilosu 8,5 lira civarında taban fiyat açıklanmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı