Gazete Vatan Logo

Brisa lastiği eve gelip değiştirdi, ödülü kaptı

Müşteriyi faaliyetlerinin odağına koyan ve inovatif hizmetlerle fark yaratan Brisa, Palladium Group tarafından verilen Stratejik Yönetimde Başarı ödülüne layık görüldü

Lassa Yol Yardımı, 2000 yılından bu yana hizmet veriyor ve sektöründe oldukça da dikkat çekiyordu. Brisa bu hizmeti genişleterek hem bireysel hem kurumsal müşterilerin ihtiyaçlarına cevap verecek değişik çözümlerle araç lastiği ile ilgili karşılaşılan sorunları adeta bir kabus olmaktan çıkardı. Bu inovatif yaklaşımları da Brisa’ya dünyanın en prestijli ödüllerinden birini getirdi.
Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman “Japon ortağımız alanında dünyanın en güçlüsü. Bu yüzden kalite ve ürün geliştirmede zaten bir eksiğimiz yok. Biz de müşteriyi tüm faaliyetlerimizin odağına koyduk ve 360 derece çözüm getirmeyi hedefledik. Bunu da tüm birimlerimize hedef olarak gösterdik. 2009’da yaptığımız bu anlayış değişikliği finansallarımıza da pozitif yönde yansıdı” dedi.
2 sene içinde alabilen olmadı
Bu algı değişikliği sayesinde pazarda konumlarını çok güçlendirdiklerini kaydeden Bayman, tüm çalışanları bu misyon ve vizyon çerçevesinde örgütlediklerini çok prestijli bir ödül olan Half of Fame’i alarak çalışmalarını tescillendirdiklerini de söyledi. Brisa, dünyanın önde gelen strateji ve teknoloji danışmanlığı, eğitim ve lisanslama kuruluşlarından Palladium Group tarafından ‘Balanced Scorecard Hall of Fame for Executing Strategy (Stratejik Yönetimde Başarı)’ ödülüne layık görüldü.
Ödül, stratejik planlama alanında, uluslararası düzeyde verilen dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul ediliyor. Bayman “Ödülü 2 sene içinde bu çalışmaları hayata geçirerek alabilmiş başka bir şirket bulunmuyor” derken yeni strateji planı ile son 2 yıl içinde yurtiçi satış gelirlerinde yüzde 24 büyüme gösterdiklerine dikkat çekti.
Lastik değişimi kadınları mutlu etti
Brisa’nın kış lastiği taktıran müşterilerin diğer lastiklerini tekrar kullanımına kadar sakladığı depolama hizmeti son dönemde epey ses getirdi. Bunun yanısıra lastik.com.tr ile Brisa satış noktalarına gitmeyen müşterilere randevuyla adreste lastik değişim hizmeti verdi ve bu da özellikle kadın sürücüleri
mutlu etti. Binek ve hafif ticari araçların kullanım ömürleri boyunca ihtiyaç duyabilecekleri tüm ana ürünleri bir arada sunan hizmet noktaları olan OtoPratik’ler, ağır vasıtalara hizmet veren Propratik’ler, filo müşterilerinin operasyonel maliyetlerinde yüzde 10’a varan tasarruf sağlayan Profleet sistemi, ve özel tırlarla sağlanan filofix hizmeti de oldukça dikkat çekiyor. Filofix ile ana
güzergahlar öncelikli olmak üzere, tüm Türkiye ve Avrupa’da lastik sökme takma, lastik tamiri, lastik rotasyonu ve yeni lastik temini hizmetleri veriliyor. Bayman tırların sayısının 10’a ulaştığını önümüzdeki yıl 20’nin de üzerine çıkacaklarını belirtti. Ayrıca yine lastik satış, takma çıkarma hizmeti verecek oto yıkama merkezleri konsepti üzerinde de çalıştıklarını ifade etti.
3 vardiya çalışan belki de tek tesis
Türkiye’de büyümenin yavaşlaması ile birlikte vardiyalar da düştü. Ancak Brisa halen 3 vardiya halinde 24 saat üretim yapıyor. Gerek yurtdışı talep, gerek otomobil üreticilerinin talebi gerekse iç tüketimde özellikle kış lastiği zorunluluğu ile artan talep, Brisa’nın finansallarına da yansımış vaziyette. Aksaray’da yeni bir yatırım daha yapan Brisa halen iç pazarda yüzde 40’ı geçen payı ile sektörün lideri. Brisa, Bridgestone, Lassa, Firestone, Dayton lastik markaları, Bandag kaplama markası ve Energizer akü markalarıyla ürünlerini pazara sunuyor. 2013 yılında, Brisa’nın toplam yıllık satış geliri yüzde 5 artışla 1.5 milyar TL’yi buldu. Net dönem karı ise yüzde 51 artışla 144 milyon TL olarak gerçekleşti. Bayman bu yıl ise çift haneli bir büyüme beklediklerini belirtiyor.

Haberin Devamı