Gazete Vatan Logo

Boyner uyardı

Sürdürülebilir büyüme için ateşlemekten daha zor süreç gerekiyor

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Türkiye’nin, büyüme ivmesini makro reformlar ile ateşlediğini belirterek, “Ancak büyümenin sürdürülebilir kılınması çoğu zaman ateşlemekten daha zor ve uzun bir süreç gerektiriyor. Bunun için mikro reformlara ağırlık verilmesi gerekmekte” dedi.

TÜSİAD tarafından düzenlenen “Yeni Türk Ticaret Kanunu: Sorumluluklarınızı Biliyor Musunuz?” konulu seminerde konuşan Boyner, uzun zamandır TBMM’nin gündeminde bulunan Türk Ticaret Kanunu paketinin yasalaştığını hatırlatarak, yasanın yürürlüğe girdiğinde şirketlerin şeffaflaşacağını ve paydaşlarına hesap verebilir bir hale geleceğini, bu yapı ile şirketlere uluslararası piyasalarda güvenin artacağını ve şirketlerin küresel rekabete entegre olabileceğini anlattı. “Başarıda sürekliliğin anahtarı da işte burada” diyen Boyner, bu çerçevede bu başarıyı kalıcı hale getirebilmek için Türk Ticaret Kanunu paketinin yasalaşması ile kazandıkları reform ivmesinin devamlılığının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Boyner, üretkenlik artışı ve istihdam yaratma gibi etkiler göz önünde bulundurularak, doğrudan yabancı yatırım tercihlerinin Türkiye’ye çekilebilmesi için bürokratik süreçlerin sadeleştirilmesi, fikri haklar alanında yaşanan karmaşaya bir an evvel son verilmesi, daha modern vergi sistemi oluşturulması ve kayıtdışı ekonomi ile sonuç odaklı ve güçlü bir mücadelenin başlatılması gerektiğini söyledi.

Boyner, TÜSİAD’ın kayıtlı ekonomi içerisinde büyümeye devam ettiğini belirterek, “O yüzdendir ki, toplam refahın kritik bir bileşeni olan ve devlet bütçesine önemli katkıda bulunan vergi gelirlerine de TÜSİAD çatısı altında toplanmış olan kurumların katkısı yadsınamaz boyuttadır” dedi.

Kadınların Davos’u için Mehmet Şimşek ikna etti

ÇEŞİTLİ ülkelerden bini aşkın kadının katılacağı “Kadınların Davos”u olarak adlandırılan “21. Yüzyılda Çözümlere Köprü Olan Kadınlar” temalı 21. Küresel Kadın Zirvesi, 5-7 Mayıs arasında İstanbul’da yapılacak. İstanbul’da yapılmasına karar verilme sürecinde rakibinin Yunanistan olduğunu belirten Küresel Kadın Zirvesi Başkanı İrene Natividad, “Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hamburg’da Küresel Ekonomik Sempozyum sırasında benimle konuştu. Türkiye’de iki kadın bakan olduğunu söyledi. Eğitimin önündeki bariyerlerin aşılmasına çok önemli katkı sağladığını ve rekabet edebilir hale gelmeye çalıştığını anlattı. Gerçekten çok iyi sunum yaptı ve zirvenin İstanbul’da olması için beni ikna etmeyi başardı. Şimşek’i ’Türkiye’yi çok iyi tanıtan bir satış elemanı’ olarak tanıtabiliriz” dedi.

‘Sabancı’da etik lafta kalmaz’

SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “Sabancı’da etik, lafta kalmaz. Anlayışımız, sistematiktir ve bilimsel yöntemlere dayanır. İtibarımızı korumak için iş kaybetmeyi göze alırız” dedi. Etik ve İtibar Derneği (TEİD) tarafından düzenlenen Etik Zirvesi’nde konuşan Güler Sabancı, merkezi New York’ta bulunan ve dünyanın önde gelen itibar danışmanlık şirketlerinden olan Reputation Institute’un her yıl Global Pulse İtibar Araştırması yayınladığını hatırlatarak, 2010’da yayınlanan sonuçlara göre, Sabancı Holding’in Türkiye’nin en itibarlı şirketi olarak belirlendiğini, bu araştırmanın, Sabancı Holding’in Türkiye’nin en itibarlı şirketi olduğunu teyit ettiğini, topluluk olarak etik ve itibar konularında yılmadan çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan da etik kodları benimseyen şirketlerin kendi paydaşları kadar, paydaşı olduğu üst yapılar için de önemli bir güven noktası oluşturduğunu belirtti.

Haberin Devamı