Gazete Vatan Logo

Boğaz yoluyla istila!

Yunan basını, Türk yatırımcıların Yunan piyasasını hedef aldığını iddia etti

YUNAN basını, ülkedeki krizin kira fiyatlarını düşürmesinin Türklerin yeni yatırımlarının önünü açtığına dikkat çekerek, “Türk yatırımcıların döner, simit, dondurma, kahve gibi ürünlerle iki ülke dostluğunu test ettiği” yorumunu yaptı.

Yunan basını, Yunan piyasasını hedef alan Türk yatırımcıların, döner, simit, dondurma ve kahve gibi mamüllerle Türk-Yunan dostluğunu fiilen test etmeye çalıştıkları değerlendirmesini yaptı. Atina’da yayımlanan Kosmos Tu Ependiti gazetesi, Türkiye’nin, özellikle perakende satışta bugüne kadarki çabalarının beklenen sonucu vermemiş olmasına rağmen, Türklerin ‘damak tadı’” ile yakınlaşmanın daha kolay olacağına ikna olduklarını, bu nedenle de gıda sektöründe faaliyet gösteren 7 işletmenin birkaç aydır Atina’da uygun mekan aradıklarını yazdı. Gazete, iç piyasada ticareti zor durumda bırakan krizin kira fiyatlarını düşürmesinin, başkent Atina’da fırsatlar bulunduğuna inanan işletmecileri iyimser kıldığı yorumunu yaptı. Söz konusu durumun ‘Simit Sarayı’nın sahipleri için belirleyici olduğunu yazan gazete, bu işletmenin Atinalılar’a, Türk işi geleneksel simit sunmaya neredeyse hazır olduğunu ve Yunanistan genelinde de 30 mağaza açmayı planladığını kaydetti.

Önümüzdeki aylarda ünlü Türk dondurması Mado’nun da Yunan piyasasına girmeye hazırlandığını belirten gazete, keçi sütünden yapılan bu dondurmaya ‘herkesin hayran olduğu’ değerlendirmesini gündeme getirdi. Gazete, kebabıyla ünlü bir Türk işletmesinin de Yunanlı bir ortakla ülkede faaliyete başlayacağının öğrenildiğini, kahve içiminden sonra fala da bakılan bir kahve markası zincirinin piyasaya gireceğini okuyucularına duyurdu. Hatırlanacağı gibi geçen yıl Kebapçı Yavuz İskenderoğlu İskender Atina’da restoran açacağını açıklamıştı.

Haberin Devamı