Gazete Vatan Logo

Bilette indirim yaza!

Petrol fiyatlarındaki düşüşü yorumlayan Hamdi Topçu, ortalama bilet fiyatlarında indirim olduğunu, yansımanın yaz aylarında olacağını söyledi.

Petrol fiyatlarının önceki gün 55 doların da altına inmesiyle, benzinin ve doğalgazın yanı sıra uçak biletlerinde de indirim talebi oluştu. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Bizim giderlerimiz içindeki petrol payı yüzde 38’den yüzde 34’e indi, yüzde 4’lük düşüş var, bu bilet fiyatlarına yansıyacak” dedi. Topçu, son 2 ay içinde bakıldığında ortalama bilet fiyatlarının aşağıya gittiğini kaydederek şöyle konuştu:

Fiyatı pazar belirler

“Şu anda kış sezonu, düşük sezon olması münasebetiyle zaten pazarın şartlarına göre bilet fiyatları düşük seyrediyor. Bunun yansıması yaz aylarında daha ön plana çıkacak. Petrol fiyatlarının seyri bu şekilde devam ettiği takdirde önümüzdeki günlerde ve yaz aylarındaki bilet fiyatlarının daha rekabetçi olacağını düşünüyoruz. Fiyatı pazar belirliyor. Koltuk arzı fazlasının olduğu ortamda bu şirketlerin yolcu alabilmesi adına bu yakıt imkanını rekabet olarak kullanacaklarını, tüketiciye yansıyacağını düşünüyorum. Önümüzdeki sezonda daha makul bilet fiyatları bulunacak.”

Haberin Devamı