Gazete Vatan Logo

Benzine zam var mı? EPGİS güncel benzin fiyatları ne kadar, benzinin litre fiyatına zam geldi mi?

Benzine zam var mı, benzine zam ne zaman gelecek? Güncel akaryakıt fiyatları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Motorine, benzine ve LPG'ye arka arkaya zam gelmişti. 7 Şubat itibarı ile motorine yeni bir zam daha yapıldı. Ankara, İzmir, İstanbul ve diğer illerde geçerli olan LPG, motorin ve benzin fiyatı sorgulaması da başladı. EPGİS tarafından zamların son durumu araştırılıyor. Vatandaşlar “benzin zammı var mı?” sorusuna yanıt arıyor. Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Peki, benzine zam geldi mi, benzin fiyatları ne kadar?

Benzine zam var mı? EPGİS güncel benzin fiyatları ne kadar, benzinin litre fiyatına zam geldi mi?

Benzin, motorin ve LPG'ye yapılan zamlar sonrası 2022 güncel akaryakıt fiyatları listesi merak ediliyor. Motorin ve benzine, ardından LPG'ye geçtiğimiz haftalarda zam yapıldı. 7 Şubat Pazartesi günü akşam saatlerinde EPGİS tarafından yapılan açıklamaya göre, Motorin fiyatlarına dün gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde 80 kuruş zam geldi. Söz konusu gelişmenin ardından LPG, mazot ve benzin litre fiyatı ne kadar? sorusu merak edilirken, benzine zam var mı? sorusuna da yanıt aranıyor. Peki, benzine zam geldi mi, ne zaman gelecek?

 

BENZİNE ZAM GELDİ Mİ?

Motorine gelen 80 kuruşluk zammın ardından bu kez de benzine zam geldi.

Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 09/02/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 71 KRŞ/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

LPG OTOGAZ LİTRE FİYATI

LPG'nin litre fiyatına 3 Şubat akşam saatlerinde gelen 40 kuruş zamdan sonra LPG'nin litre fiyatı da Ankara'da ortalama 9,09 liradan 9,49 liraya, İstanbul'da ortalama 9,05 liradan 9,45 liraya ve İzmir'de 8,93 liradan 9,33 liraya çıktı. 

Haberin Devamı

MOTORİN LİTRE FİYATI

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından duyurulan 7 Şubat tarihli 80 kuruşluk motorin zammının ardından Motrinin litresi Ankara'da ortalama 14,66 liradan 15,46 liraya yükselecek.

Motorinin litresi İstanbul'da 14,59 liradan 15,39 liraya, İzmir'de ise 14,66 liradan 15,46 liraya çıkacak.

BENZİN LİTRE FİYATI

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara'da ortalama 14,56 liradan satılan benzinin litre fiyatı 15,27 lira olacak.

Benzinin litresi İstanbul'da 14,47 liradan 15,18 liraya, İzmir'de 14,58 liradan 15,29 liraya çıkacak.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirket ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Haberin Devamı

AKARYAKIT FİYATLARI NEDEN ARTIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.