Gazete Vatan Logo

Benzine indirim var mı, motorine indirim geldi mi? 20 Nisan Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar?

Benzine indirim geldi mi, motorine indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları merak ediliyor. Rusya-Ukrayna savaşı brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma sürüyor. Benzin ve motorin fiyatları ise bu dalgalanmalardan etkileniyor. Peki, 19 Mayıs 2022 benzin motorin (mazot) fiyatları ne kadar, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL?

Benzine indirim var mı, motorine indirim geldi mi? 20 Nisan Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar?

Benzine indirim var mı, motorine indirim geldi mi? Brent petrol fiyatlarında yaşanan gerilemenin ardından benzine indirim gelmesi bekleniyor. Benzine en son 19 Mayıs 2022 Perşembe günü gece yarısından itibaren 1 lira 3 kuruş zam gelmiş, motorinde fiyat artışına gidilmemişti. Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişik devam ederken, vatandaşlar güncel benzin ve motorin fiyatlarını araştırıyor.

BENZİNE İNDİRİM VAR MI, MOTORİNE İNDİRİM GELDİ Mİ?

Benzine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1.02 TL indirim gelmesi bekleniyor. Motorinde ise fiyat değişikliği beklenmiyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL
Benzin: 23,87 TL
Motorin (Mazot): 22,09 TL
LPG: 11,04 TL

ANKARA
Benzin: 23,96 TL
Motorin (Mazot): 22,17 TL
LPG: 11,23 TL

İZMİR
Benzin: 23,99 TL
Motorin (Mazot): 22,14 TL
LPG: 11,04 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Haberin Devamı