Gazete Vatan Logo

Bayramdan önce evde bakım maaşları yatacak mı, engelli maaşları ne zaman verilecek 2024? Nisan ayı engelli maaşı ve evde bakım aylığı ödeme takvimi

Ramazan Bayramı heyecanı ülkeyi sardı. 11 ayın sultanı Ramazan ayını uğurlarken, bayram için alışveriş yapacaklar, 9 gün tatili değerlendirecek olan vatandaşlar maaşlarının bayram öncesi yatırılıp yatırılmayacağı sorgulanmaya başlandı. Peki, evde bakım maaşı ile engelli maaşları bayramdan önce yatacak mı, engelli maaşları ne zaman verilecek?

Bayramdan önce evde bakım maaşları yatacak mı, engelli maaşları ne zaman verilecek 2024? Nisan ayı engelli maaşı ve evde bakım aylığı ödeme takvimi

Evde bakım maaşları normal şartlar altında, her ayın 15'inde hesaplara yatırılıyor, engelli aylıkları ise her ayın beşi ile dokuzu arası hesaplara yatırılıyor. Engelli aylığı ile evde bakım maaşı alanlar ödemelerin bayram öncesi yatıp yatmayacağına yönelik araştırmalarını hızlandırdı.

EVDE BAKIM MAAŞI İLE ENGELLİ AYLIKLARI BAYRAMDAN ÖNCE YATAR MU, NE ZAMAN ÖDENİR?

Evde 5 bin 97 lira olan evde bakım yardımı, ocak ayında 7 bin 608 liraya yükseltildi. Ramazan Bayramı öncesinde, evde bakım aylığı ödemelerinin erken yatıp yatmayacağına ilişkin gözler, bakanlık tarafından yapılacak açıklamalara çevrildi.

Nisan ayı evde bakım maaşı ödemeleri 15 Nisan Pazartesi itibarıyla hesaplara yatması bekleniyor. Evde bakım maaşlarının bayramdan önce erken yatmasına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Konuya ilişkin bir gelişme olduğu takdirde haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz.

EVDE BAKIM AYLIĞI NE KADAR?

Evde bakım aylığı ocak ayı itibarıyla 5 bin 98 liradan, 7 bin 608 TL'ye yükseltildi.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.