Gazete Vatan Logo

Bayram doping etkisi yaptı!

Net’ten alışveriş % 20 arttı

Hepsiburada.com’un Genel Müdürü İlker Baydar’ın verdiği bilgiye göre, bayram internetten alışverişte yüzde 20 civarında bir artışla beraber geldi. Uzun tatil öncesinde insanların alışverişi hızlandırdığını anlatan Baydar, “Sektörde geçen aya göre rakamlar gayet iyi. Sektör genelinde zaten geçen yıla göre yüzde 40 civarında büyüme var” dedi.

Bayram, sadece tatilcilerin değil perakende sektörünün de yüzünü güldürdü. Hepsiburada.com’un Genel Müdürü İlker Baydar’ın verdiği bilgiye göre, bayram internetten alışverişte yüzde 20 civarında bir artışla beraber geldi. Uzun tatil öncesinde insanların alışverişi hızlandırdığını anlatan Baydar, “Sektörde geçen aya göre rakamlar gayet iyi. Sektör genelinde zaten geçen yıla göre yüzde 40 civarında büyüme var” dedi.

Şirketin bağlı bulunduğu Doğan Online Grubu’nun da sektörle paralel büyüdüğünü kaydeden Baydar, bu yıl grubun ciro hedefinin ise 1 milyar dolar olduğunu anlattı.

Amaçlarının müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak olduğunu dile getiren Baydar, “Sektörde açık ara lideriz. İş modeli ve ölçek olarak rakibimiz yok. Gözlük de buzdolabı da köpek maması da satıyoruz. 2 bin 300 markanın 360 binden fazla ürünüyle müşterilerimize ulaşıyoruz. Her gün yeni marka ve ürünleri portföyümüze ekliyoruz. Ayda 20 milyon adet işlem oluyor. Bu alanda daha yapılacak çok iş var ve sektörde bu anlamda öncülük yapmamız gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Ortadoğu’ya açılacak

Birçok yeni ve büyüyen kategorileri olduğunu anlatan Baydar, “Türkiye’de perakendede en büyük ikinci alan evle ilgili ürünler... Mobilya bunlardan biri ve biz bu alana ciddi yatırım yapıyoruz. En fazla büyüdüğümüz kategorilerden biri kendin yap tarzı ürünler. Spor çok iyi olduğumuz bir alan. Türkiye’de satılan fitness ürünlerinin yüzde 12’sini biz satıyoruz. Anne, bebek ve çocuk kategorilerini de büyütüyoruz. Mamadan pusete her ürünü satıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Bu yapılarını yurtdışına taşımayı hedeflediklerine de değinen İlker Baydar, hedef bölge olarak ise Ortadoğu’yu seçtiklerini söyledi. Baydar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ortadoğu bölgesinde markamızı büyütmek ve o coğrafyada bu işi yapmak için araştırmalarımız sürüyor. Türkiye e-ticaret için çok elverişli. İnternet hızı, bağlantı, ödeme veya dağıtım sorunu yok. Ortadoğu’da da bu konularla ilgili tek tek inceleme yapıyoruz. Bankacılık sisteminden lojistik firmalarına kadar her detayı ele alıyoruz. Ayrıca doğru iş ortağı çok önemli. Birilerinin talip olmasından çok doğru ortak olup olmadığını araştırıyoruz. Ama ciddi olarak Türkiye dışında o coğrafya ile ilgileniyoruz.”

‘e-book’u 2013 yılında getiriyoruz’

İLKER Baydar, 2013 yılında e-book tarafında olacaklarını açıkladı. Baydar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu projemizi hayata geçirmek için uygun cihazı arıyoruz. Doğru cihazı seçmemiz gerekiyor. İçerik için de yayınevleri ile görüşüyoruz.”

Ünlü yazar Buket Uzuner ile online imza günü yaptıklarına da değinen İlker Baydar, bu tip organizasyonların sayısını da arttıracaklarını vurguladı.

Marks&Spencer Kanyon’da

MARKS&SPENCER Türkiye’deki ilk konsept mağazasını Kanyon’da açtı. Marks&Spencer Perakende Grup Başkanı Oya Sener ve Marka Mağazacılık Genel Müdürü Esra Erkmen ev sahipliğinde gerçekleşen açılışta markanın İç Giyim Koleksiyonu baş tasarımcısı Soozie Jenkinson ve Kadın Giyim baş tasarımcısı Neil Hendy’nin de sunumlarıyla renk kattığı “Trunk Show” gerçekleştirildi.

Yaklaşık 1.000 metrekarelik satış alanı ile müşterilerine hizmet veren Marks&Spencer Kanyon Mağazası’nda, 2012-2013 Sonbahar-Kış sezonunun en iddialı lansmanı olan ‘Rosie for Autograph’ ve ‘Every Woman You Are’ kampanyası da tanıtıldı.

Konforlu ayakkabılar

ÇOCUKLARIN ayaklarının sağlıklı gelişimi için her çeşit ayakkabının bulunduğu Shoe City Kids mağazalarında; ayak ölçümü ve özel “shoe fitting” sistemi ile ayak-ayakkabı uyum kontrolü yapılırken Gabor Kids, Start-Rite, Ricosta, Keen, Kickers, Merrell, Ortopedia, Pappa gibi çocuk ayakkabı markaları sunuluyor.

Sonbahar sürprizi

BIRKENSTOCK’UN sonbahar koleksiyonunda bir yenilik olarak ayakkabılar yer aldı. Hem beylerin hem de bayanların giyebileceği şekilde tasarlanan süet ayakkabıların en büyük özelliği ise rahatlığı... Markanın süet ayakkabı modelleri devetüyü, kahverengi ve siyah renklerle mevsimin renklerini yansıtırken farklı renklerdeki bağcıklarla keyifli kombinasyonlar yaratıyor.

En romantik koku

AMERİKA’NIN kişisel bakım ve koku markası Bath&Body Works; yeni serisi Love, Love, Love ile sizi romantik bir dünyaya taşıyor. Signature koleksiyonunun çiçeksi, oryantal kokusu büyülü romantik anlardan ilham alınarak yaratıldı. İçeriğindeki şakayık yaprakları ve rahatlatıcı vanilya misk ile dikkat çekiyor.

Lycra elyaflı Müjde

MÜJDE, Lycra elyafı içeren yeni koleksiyonunu tüketicilerin beğenisine sundu. Bacağı saran, sarkmayan ve hareket özgürlüğü sunan yeni koleksiyon uygun fiyata satılıyor. Parlak Fit, SuperFit, Kaçmaz, Micro ve Çocuk çorapları başta olmak üzere; külotlu, dizaltı ve soket çoraplardan oluşan koleksiyon, ön yüzünde yeni Lycra logosunun da yer aldığı ambalaja sahip.

Bileklik karnavalı

BELLE Atasay, yeni sezonun gözdesi kelepçeli bilezikleri takıseverlerin beğenisine sundu. Kelepçe koleksiyonundaki mavi Kalsedon, Alexandrite, London Blue, Ay Taşı ve çeşitli inceliklerle fark yaratan modeller bileklerde karnaval havası yaratacak.

Cam şişede bebeklere özel

ÜLKER Hero Baby’nin şeker ilavesiz, yüzde 100 meyveden oluşan 3 meyve suyu çeşidi aynı zamanda biberona dönüşebilen cam şişelerde raflardaki yerini alıyor. Dalından koparıldığı andaki taze ve doğal haliyle sıkılarak şişelenen Ülker Hero Baby meyve suları içeriğindeki C vitamini ile bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişimine destek oluyor.

Bal ye ‘Mini’ kazan!

ALTIPARMAK Gıda güvencesi ile tüketicileriyle buluşan Balparmak, Binbirçiçek ve Balkovan markaları, ortak bir kampanyaya imza atıyor. Türkiye’deki tüm Migros mağazalarında Money Card ile üç markanın ürünlerine 30 TL ve üzerinde harcama yapanlar, 2013 model Mini One kazanma fırsatı yakalıyor.

Dehşetli lezzet!

KRISPY Kreme, Halloween yani Cadılar Bayramı’na “dehşet lezzetler” ile tat katıyor. Krispy Kreme, bal kabağı, örümcek ağı ve siyah mini şekerlerle süslenmiş Cadılar Bayramı özel doughnutlarının 12 adedini Ekim ayı boyunca 29 lira 75 kuruşluk avantajlı fiyatıyla sunuyor.

Bayrak kırmızısı

Pelikan’ın Cumhuriyet Bayramı’na özel hazırladığı Türk bayrağı rengindeki Classis 205 dolma kalemleri tasarımı ile dikkat çekiyor. Kırmızı dolmakalemde, yüksek kalite reçineden, bakanın içine canlılık akıtan parlak kırmızı gövdesi, gümüş renkli toka ve kromdan dekoratif halkalarıyla, klasik ve modern ögeler uyum içinde bütünleşiyor.

‘Ata’ koleksiyonu

CUMHURİYETİN 89. kuruluş yıldönümü yaklaşırken, porselensepeti.com Mustafa Kemal Atatürk temalı kahve fincan setlerini satışa sundu. Koleksiyondaki lacivert ikili fincan seti, Atatürk’ün en özel fotoğrafları ve tarihe geçmiş sözleriyle süslü olarak, kahve tutkunlarının göz zevkine hitap ediyor.

Miniklere lüks site

BEBEK ve çocuk modasına farklı ve özel bir soluk katmak amacıyla açılan diDeva.com; online satış yaparak, 30’a yakın lüks moda markasının ürünlerine yer veriyor. Di Deva.com’da Armani Junior, Baby Dior, Burberry Kids, Ferrari Junior, Liu Joi ve ChloeKids gibi dünya markaları var.

Renkli sonbahar

FAİK Sönmez 2012/13 Sonbahar-Kış koleksiyonunda soğuk günlerin gri havası renkli tasarımlarla gideriliyor. Elektrik mavisinden sarıya canlı renklerin dikkat çektiği koleksiyonda çiçek desenleri, ekoseler, denim pantolonlar, baskılı bluzlar, tunikler öne çıkıyor.

Vitamin desteği

Octamar Şurup; B1, B2, B3 ve B6 vitamin desteği ile çocukların günlük B vitamini ihtiyaçlarını karşılıyor. Octamar Şurup’ta MEG-3 marka balık yağı kullanılıyor. MEG-3 balık yağında cıva, PCB gibi maddeler balık yağı konsantre edilmeden önce temizleniyor.

Mısırmatik çıktı!

Kışa aylarının sinema-pop corn ritüeline Arnica yeni mısırmatiği ile eşlik ediyor. Şık görünümü ve canlı rengi ile mutfaklarda dekoratif görüntü oluşturan Mısırmatik pratik kullanıma sahip. Yağını ve tuzunu mısırla eklediğiniz Mısırmatik’ten patlayan mısırları içinde bulunduğu hazne ile çıkarıp yiyebilirsiniz.

Aşk ile ısıtıyor

Shakespeare In Love; pijama altı, sabahlık, şort, gecelik, gömlek, pijama üstü ve şalvar ürünleriyle yatağınıza da giriyor. Shakespeare In Love, moda aşığı kadınlar için örme ve dokuma kumaş alter-natifleri ile sunulan ve alt-üst ayrı satın alınabilen şık bir pijama koleksiyonuna imza attı. Pijama altları 42.90 TL, pijama üstleri 37.90 TL, şortlar 29.90 TL, sabahlıklar 69.90 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Haberin Devamı