Gazete Vatan Logo

Bayrak ikinci kuşağa

Kamil Yazıcı görevini Tuncay Özilhan’a, kurucu ve Başkan Vekili İzzet Özilhan ise görevini İbrahim Yazıcı’ya bıraktı

Anadolu Grubu’nu kuran Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan, gruptaki görevlerini ikinci kuşağa devrettiler. Grupta Yönetim Kurulu Başkanı olan Kamil Yazıcı görevini Tuncay Özilhan’a, Başkan Vekili olan İzzet Özilhan ise görevini İbrahim Yazıcı’ya bıraktı.

Anadolu Grubu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Kamil Yazıcı’nın çalışanlara gönderdiği yazıda günümüzde geniş bir coğrafyada ürün ve hizmet üreten, çokuluslu şirketlerle işbirliği içinde büyüyen bir yapıya sahip Anadolu Grubu ile gurur duyduğunu belirttiği aktarıldı. “Artık yapmam gerekenin gelişmeleri yakından takip ederek tecrübem ile destek vermek olduğuna inanıyorum” diyen Yazıcı görevini İcra Başkanı Tuncay Özilhan’a bıraktığını, huzurlu olduğunu ve geleceğe güvenle baktığını ifade etti.

‘Grup emin ellerde’

Yıllardır hep yeni yatırımlar yapmayı ve istihdam yaratmayı düşünerek çalıştıklarını ve sonuçta küresel bir şirket olmayı başardıklarını ifade eden İzzet Özilhan da, “Anadolu Grubu’nun emin ellerde olduğu düşüncesi ile görevimden çekilerek, yerimi grup ve şirketlerimizde yönetim kurulu üyelikleri görevi ile değerli hizmetlerde bulunan İbrahim Yazıcı’ya devrediyorum” dedi.

Mısır Çarşısı’ndan dünya pazarlarına uzandı

Anadolu Grubu’nun ana işlerinden otomotivde Çelik Motor; KIA ve LADA‘nın ithalat ve pazarlamasını yapıyor. Anadolu Isuzu kamyon ve otobüs, Anadolu Motor ise Antor markasıyla motor üretiyor. Otomotiv grubunun cirosu 500 milyon doları geçiyor.

İçecek grubunda Anadolu Efes, 5 bira, 2 malt ve bir şerbetçiotu fabrikasıyla Türkiye’de yüzde 79 pazar payına sahip. Efes Breweries ile Rusya, Kazakistan, Moldova, Sırbistan-Karadağ ve Romanya’da üretim ve satış yapıyor.

Grubun, Efes Invest’e bağlı, Türkmenistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan ve Ürdün’de şişeleme fabrikaları var. Türkiye’de ise Çorlu, Ankara, İzmir, Mersin ve Bursa fabrikaları olan grubun cirosu milyar doları aşıyor.

Kırtasiyede Adel’in Faber-Castell ile ortaklığı var.

Finansa 1992’de giren grubun bankası Abank, bir süredir Yunan Alpha Bank ile görüşüyor. AYatırım, ALease, Anadolu Cetelem diğer finans şirketleri.

Haberin Devamı