Gazete Vatan Logo

Bankalar ne zaman açılıyor? Bayramdan sonra bankalar ne zaman açılacak? 13 Temmuz Çarşamba bankalarda mesai olacak mı?

Kurban Bayramı tatili ve 15 Temmuz nedeniyle 13-14 Temmuz’un idari izin ilan edilmesiyle birlikte tatil 9 güne çıkmıştı. Bayram sonrası bankaların açık olup olmadığı, bankaların idari izinli sayılıp sayılmayacağı bankalarda işlemlerini gerçekleştirecek pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki, Bankalar ne zaman açılıyor? Bayramdan sonra bankalar ne zaman açılacak? 13 Temmuz Çarşamba bankalarda mesai olacak mı? İşte detaylar…

Bankalar ne zaman açılıyor? Bayramdan sonra bankalar ne zaman açılacak? 13 Temmuz Çarşamba bankalarda mesai olacak mı?

Kurban Bayramı tatili, hafta sonları, 15 Temmuz ve 13-14 Temmuz’un da idari izin ilan edilmesiyle birlikte 9 güne çıktı. Uzun bayram tatilinin bankaları kapsayıp kapsamadığı bankalarda işlem gerçekleştirecek pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki, Bankalar ne zaman açılıyor? Bayramdan sonra bankalar ne zaman açılacak? 13 Temmuz Çarşamba bankalarda mesai olacak mı? İşte detaylar…

BANKALAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

Hükümet tarafından Kurban Bayramı'nı takip eden günler ile 15 Temmuz arasındaki 13 Temmuz Çarşamba ve 14 Temmuz Perşembe günleri idari izin kapsamına alındı. Bu kapsamda bankalar 18 Temmuz Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacak.

BANKALAR KAÇTA AÇILIYOR, KAPANIYOR?

Bankalar genel olarak 09.00-12.30 ve 13.30-18.00 saatleri arasında hizmet veriyor ancak şubelere saat 17.00'a kadar müşteri kabul ediliyor.

EFT YAPILIR MI, EFT VE HAVALE HESABA GEÇER Mİ?

Kurban Bayramı resmi tatili 2022 yılında 9,5 gün olduğu için, EFT işlemlerinde bayram boyunca aktarım yapılmayacak. Havale ve EFT işlemleri resmi tatilin ardından ilk gün yapılır.

Haberin Devamı