Gazete Vatan Logo

Bakanlık kampanya başlattı

Turizmciler ‘Tatil herkesin hakkı’ dedi, yüzde 40 indirim 4 ay ödeme öteleme verdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yıl erken rezervasyon kampanyasını ‘Tatil herkesin hakkı’ sloganıyla Şubat ayından itibaren başlattı.

Kampanya sayesinde tüketiciler, tatillerini şimdiden kararlaştırırsa % 40 indirim, 4 ay ödeme ötelemesi ve taksit imkanından yararlanacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ‘Tatil herkesin hakkı’ diyerek, erken rezervasyon kampanyasının ikincisine bu yıl Şubat ayıyla birlikte start verdi. Geçen yıl ‘Erken Turizm Baharı’ sloganıyla ilki gerçekleştirilen kampanyanın satışlarda yüzde 40’a yakın artış yarattığına dikkat çeken Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu yıl ise yüzde 50’lik artış beklediklerini açıkladı. Kampanyayı özel olarak desteklediğini hatırlatan Bakan Günay, bankacılıktan iletişim sektörüne, kamu kuruluşlarından, havayolu şirketlerine, RTÜK’ten alışveriş merkezlerine kadar birçok kuruluşun da kampanyaya destek verdiğini açıkladı. Günay, bu yıl 4 ay sürecek kampanya sayesinde tüketicilerin yüzde 40’a varan oranda indirim alacaklarını vurguladı. Bu sayede 2 bin lira olan yaz tatili erken rezervasyonla bin 200 liraya kadar düşebilecek.

Üniversitelere duyuru

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) işbirliğinde gerçekleştirilen kampanyanın tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Ertuğrul Günay, bankaların erken rezervasyon yaptıranlara 4 aya kadar borcunu öteleme ve taksit imkanı sunacağına dikkat çekti.

Kampanyayı YÖK’ün de üniversitelerde duyuracağını vurgulayan Günay, “Başbakanlık kamu kuruluşlarına duyurusunu yapacak. Bu kampanya ile halkımız yüzde 35- 40’a varan indirimli oranlarda tatil yapma şansına sahip olacak” dedi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da, “Gelecek yıl kampanyayı Ocak’ta başlatmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Hedef 30 milyon turist

Türkiye’nin Avrupa pazarındaki tanıtım yüzü Tülin Şahin’in de katıldığı toplantıda bu yıl beklentilerini de açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Birçok ülke yılı eksi ile kapatırken Türkiye’de büyüme yüzde 3 oldu. Bu yılda olumlu sinyaller şimdiden kendini gösteriyor. Örneğin Antalya’da Ocak ayında yüzde 34 artış var. 2010 yılı hedefimiz 30 milyon turist” dedi.

Biletini önceden alana uçak bileti 39.99-79 TL

- Kampanya kapsamında seyahat acenteleri tur paketlerinde yüzde 35-40 oranlarında indirim yapacak.

- İşbirliği yapılan Türkiye İş Bankası, Finansbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Akbank, Denizbank’ın kredi kartlarıyla yapılacak tatil ödemelerine öteleme imkanı sunulacak.

- THY’den 8 Şubat-27 Mart tarihleri arasında biletin 14 gün önceden satın alınması halinde tüm koltuklar 79 TL olacak. 28 Mart-15 Mayıs tarihleri arasında 5 gün önce rezervasyon halinde tüm iç hat ve Ercan Havalimanı seferinde yüzde 10 indirim sağlanacak.

- Anadolu jet uçuşlarında 15 Şubat-5 Nisan tarihleri arasında biletin 9 gün önceden alınması halinde tüm seferler 59 TL olacak.

- Pegasus Havayolları uçuşlarında Mart ayı sonuna kadar her gün 2 iç hat uçuşunda tüm koltuklar herşey dahil 39.99 TL olacak.

- AVM’ler, otobüs şirketleri ve havayolu firmaları kampanyanın duyurusunu yapacak.

Haberin Devamı