Gazete Vatan Logo

Bakan Kurum: Adıyaman'da 15 bin kişilik geçici yaşam alanları inşa ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından Adıyaman’da depremzedelerin teslim edilen geçici barınma alanlarına yerleştirilmesini anlatan bir video paylaştı. Bakan Kurum, mesajında "Adıyaman’ımıza ne yapsak az! Her bir vatandaşımızın yüzü gülene kadar Adıyaman’dan elimizi çekmeyeceğiz!" dedi.

Bakan Kurum: Adıyaman'da 15 bin kişilik geçici yaşam alanları inşa ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “asrın felaketi” Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası 11 ilde kalıcı konutların inşa sürecini aralıksız yürütürken eş zamanlı olarak depremzedelerin geçici olarak yaşayacağı barınma alanlarının yapımına da hızla devam ediyor.

Bakan Kurum, resmî sosyal medya hesabından Adıyaman’da depremzedelere teslim edilen geçici barınma alanlarının anlatıldığı bir video yayımladı.

Videoda, Adıyaman’da TOKİ ve Emlak Konut eliyle yapılan 2 bin 588 bağımsız bölümden oluşan geçici yaşam alanında tamamlanan etaplara ailelerin yerleşmeye başladığını anlatıldı. Örnek geçici barınma alanlarının gösterildiği video paylaşımında, oturma odası, yatak odası, mutfak alanı ve banyo yer alıyor. Vatandaşların kalıcı konutlarına geçmeden önce ikamet edecekleri geçici barınma merkezinde sadece yaşam alanı değil; sağlık ocağı, cami, anaokulu, spor salonları ve sosyal donatılar da bulunuyor.

"15 BİN KİŞİNİN YAŞAYACAĞI GEÇİCİ YAŞAM ALANLARI İNŞA EDİLİYOR"

Bakanlık açıklamasında, "Depremin yaşandığı bölgelerde alt yapı ve üst yapı çalışmaları tamamlanarak teslimine başlanan ve etaplar halinde teslimi devam eden 100 bin geçici barınma alanı ile yarım milyon vatandaşımızın daha sağlıklı ve iyi şartlarda barınabilecekleri yaşam alanlarına taşınması hedeflenmektedir" denildi.

Haberin Devamı

Adıyaman’da ise depremin ardından toplamda 15 bin kişinin yaşayacağı geçici yaşam alanları hafif çelik ve prefabrik olarak inşa ediliyor. Toplam 313 bin metrekare alana, yaklaşık 3 bin adet bağımsız bölüm yapılacak. Geçici yaşam alanı içerisindeki yapıların her biri 27 metrekare olacak.

"EN İNCE AYRINTIYA KADAR DÜŞÜNÜLMÜŞ"

Vatandaşlar, geçici olarak yaşayacakları alanları teslim almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Gayet her şey güzel yerli yerinde. En ince ayrıntıya kadar düşünülmüş. Yani bir ev için gerekli olan her şey mevcut şu an. Kendi evimizde olduğu şekilde yani, aynısı. Çok güzel, çok beğendik, çok mutluyum. Bu kadar hayal etmemiştim. Bayram öncesi büyük bir hediye oldu bizim için. Kim yapmışsa herkesten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı