Gazete Vatan Logo

Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Zam geldi

Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. Ayçiçek yağı fiyatları zam geldi. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle ayçiçek yağında yaşanan tedarik sıkıntısı tonlarca yağın Türkiye’ye gelmesi ile çözüldü. Peş peşe gelen fahiş fiyatları hükümetin TMO’yu devreye alması ile frenlenirken Toprak Mahsulleri Ofisi, ayçiçek yağı fiyatlarına zam geldiğini duyurdu. Sosyal medyadan yapılan açıklamada 129 liradan satışa sunulan 5 litrelik ayçiçek yağı 135 lira oldu.

Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Zam geldi

Hükümet geçtiğimiz aylarda ayçiçek yağlarında meydana gelen aşırı fiyat artışını frenlemek için geçtiğimiz yıl TMO’yu devreye aldı. TMO, yurt dışından getirdiği ham ayçiçek yağlarını rafine ederek 5 litrelik tenekelerde perakende olarak satışa sundu.

TMO AYÇİÇEK YAĞI FİYATINI YÜKSELTTİ

Mart ayında 129 liradan satışa sunulan ayçiçek yağı yapılan sosyal medyadaki duyuru ile 135 liraya çıkarıldığı ifade edildi.

3 KEZ MÜDAHALE ETTİ

2021 bahar aylarında yapılan ilk müdahale ile o zamanlar 5 litrelik ayçiçek yağı 59 liradan piyasa sürüldü. TMO, ikinci müdahalede ise ayçiçek yağının fiyatını 99 liraya çıkarmış, KDV indirimi ile fiyatlar 92.5 liraya düşmüştü. TMO, ayçiçek yağında 3’üncü müdahaleyi ise geçtiğimiz Mart ayında yapmış ve indirimli ayçiçek yağını 129 liradan satışa sunulmuştu.