Gazete Vatan Logo

Avrupa ve ABD'de otel arıyor!

İstanbul’a ‘Euraisa’ ile girdi, Avrupa ve ABD’de otel arıyor...

Limak, Kavacık’ta 50 milyon dolara yapılan Limak Eurasia Luxury Hotel ile İstanbul’daki ilk otelini açtı. Avrupa yakasında da otel için arazi arayan Limak; Balkanlar, Orta Avrupa ve Amerika’da ise otel satın almayı planlıyor. Bu çerçevede New York’ta iki otel için görüşmeler devam ediyor. Hedef 40-60’ıncı caddeler arasında otel sahibi olmak.

Limak International Hotels&Resorts, İstanbul’a Kavacık’ta 50 milyon dolara yapılan Limak Eurasia Luxury Hotel ile adım attı. Avrupa yakasında da otel yatırımı için arazi arayan Limak; Balkanlar, Orta Avrupa ve Amerika’da ise otel satın almayı planlıyor. Mersin’de yeni turizm bölgesinde 100 milyon dolara biri 4, biri 5 yıldızlı otel ve 18 delikli golf merkezi yapacak olan şirket, KKTC’de 100 milyon dolara malolacak oteli bitirmek için ise ambargonun kaldırılmasını bekliyor. Bugüne kadar turizme 500 milyon dolar yatırdıklarını, yeni yatırımların bitirilmesiyle 2015’te bu rakamın 750 milyon dolara çıkacağını belirten Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Avrupa yakasında bir yer bulup ismimize yakışır bir yatırım yapmamız lazım. Bunu kafamıza koyduk. Balkanlar, Orta Avrupa ve Amerika’da otel almak için fırsat kolluyoruz” dedi.

Four Seasons’tan Maçka Oteli’ne kadan İstanbul’daki her otel ihalesine katıldıklarını ifade eden Özdemir, “Bizim ilk hedefimiz Avrupa yakasında otel yapmaktı. Bunun için girmediğimiz ihale kalmadı. Ama bizim tekliflerimiz ekonomik bulunmadı. Sonra Sabiha Gökçen’i aldık ve bu bölgenin gelişimini gördük. Kavacık’ta kendi arazimize otel yapmaya karar verdik” diye konuştu.
Türkiye dışında Balkanlar, Orta Avrupa ve Amerika’da otel satın alma planları olduğunu belirten Limak International Hotels&Resorts Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu ise New York’ta iki otelle görüşmelerinin sürdüğünü anlattı.

Adımızı duyan fiyatı yükseltiyor

Kavaloğlu, 6 aydır bu iki otel grubu ile flört halinde olduklarını, bu otellerden birinin inşaatının halen devam ettiğini, diğerinin ise inşaatının bittiğini belirtti. Kavaloğlu, yeni bir Antalya yaratmak için Mersin Tarsus’u seçtiklerini bildirerek, bundan sonra büyümelerinin şehir otelciliğinde olacağını, termal otelcilikte çok teklif olmasına rağmen büyümeyi düşünmediklerini dile getirdi. Kavaloğlu, Avrupa yakasında arayışlarının sürdüğünü belirterek, “Avrupa yakasında arayışımız sürüyor ama adımızı duyan çok fiyat istiyor” dedi.

‘Çukurova Havalimanı ile ilgileniyoruz’

TÜRKİYE ’DE artık, deniz, kum, güneş ve plaj turizminin yeterli olmadığını, turizmcilerin şehir, sağlık ve kültür turizmlerine yöneldiklerini ifade eden Özdemir, kendilerinin de Limak olarak bu gelişmeleri yakından takipettiklerini ve son 3 yıldan beri de bu tür yatırımlara imza atmaya başladıklarını dile getirdi. Konut ve alışveriş merkezi gibi yatırımlarla ilgilenmediklerini kaydeden Özdemir, Mersin projesinin önemini arttıran Çukurova Havalimanı ile ilgilendiklerini vurguladı. Özdemir, “Çukurova ile ilgileniyoruz. Dosya aldık, arkadaşlarımız ilgileniyor. Komşu ülkelerdeki potansiyeli de düşündüğünüzde çok önemli bir proje olacak” dedi.

DOLULUK % 90’I GEÇTİ

Limak Eurasia Luxury Hotel, 200 oda ve 400 yatak kapasitesine sahip. Yaklaşık 2 bin metrekare toplantı katı var. Eylül ayından itibaren hizmete giren otelde doluluk oranı yüzde 90’ı geçti. Otele, hem Sabiha Gökçen’e hem Atatürk Havalimanı’na 30’ar kilometre uzaklıkta olduğu için Eurasia adı verilmiş...

‘Ambargo kalksın 6 ayda bitiririz’

MERSİN Tarsus’ta 18 delikli golf sahası ile 5 yıldızlı ve 4 yıldızlı otel yapmak için tahsis aldıklarını belirterek, “2014 yılı sonlarına doğru oradaki turizm tesislerini açmaya başlayacağız” dedi. Limak Babylon Resort’un Kıbrıs’ta hala inşaatının devam ettiğini ifade eden Özdemir, kendilerinin Kıbrıs’taki durumun referandum süreci ile çözüleceğini düşünerek bu yatırıma başladıklarını, ancak ambargonun kalkmamasının bu projeyi uzattığını kaydetti. Özdemir, “Ambargo kalksın, biz o projeyi 6 ayda bitiririz. Biz Kıbrıs’ta ambargo kalktığında turizm patlaması olacağına inanıyoruz. Ben bu işin 2012 yılında çözüleceğine inanıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı