Gazete Vatan Logo

Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne zaman açıklanacak? ECB faiz kararı ne olur?

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı bekleniyor. ECB'den beklentilere paralel bir faiz artırımı gelip gelmeyeceği merak edilirken piyasalara etkisi ve Euro’nun nasıl tepki vereceği de merak ediliyor. Peki, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne zaman açıklanacak? ECB toplantısı ne zaman, saat kaçta? ECB faiz kararı ne olur? Avrupa Merkez Bankası faiz artırır mı? İşte detaylar…

Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne zaman açıklanacak? ECB faiz kararı ne olur?

Piyasalar Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararına kilitlendi. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB), faiz artırımlarında nasıl bir yol izleyeceği takip edilecek. Yatırımcı ECB'den bir faiz artırımı olup olmayacağı kararın açıklanmasının ardından Euro’nun nasıl tepki vereceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne zaman açıklanacak? ECB toplantısı ne zaman, saat kaçta? ECB faiz kararı ne olur?  Avrupa Merkez Bankası faiz artırır mı? İşte detaylar…

AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI SONRASI EURO NE OLUR?

Piyasaların gündeminde Avrupa Merkez Bankası faiz kararı bulunuyor. Ekonomistler artırımlarının öncelikli olarak yükselen enflasyon ve büyüme rakamları üzerindeki etkisini takip edecek. ECB'den beklentilere paralel bir faiz artırımı gelmesi halinde, önceden fiyatlandığı için piyasalarda sert hareketler beklenmiyor. Ancak, beklentilerin üzerinde bir faiz artırımı gerçekleşirse, küresel borsa endekslerinde risk iştahı yavaşlayabilir ve dolayısıyla değer kayıplar görülebilir. Euro ise, nispeten güçlenebilir. Avrupa'da işlerin daha da kötüleşebileceği bir senaryoda da Euro'da değer kayıpları derinleşebilir.

Haberin Devamı

AVRUPA MERKEZ BANKASI (ECB) FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ECB’nin Faiz Kararı perşembe günü Türkiye saati ile 15:15’te açıklanacak.

AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIRIR MI?

Ekonomistlerin 50 baz puan, 75 baz puan ve 100 baz puan artırım gibi beklentileri oluşurken; piyasa fiyatlamalarına bakıldığında 75 baz puan faiz artışının gerçekleşme ihtimali daha olası görünüyor.

AVRUPA MERKEZ BANKASI’NIN SON FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Avrupa Merkez Bankası’nın en son toplantısı 21 Temmuz tarihinde yapılmış olup; banka 11 yıl aradan sonra ilk defa faiz artırımına gitmişti. ECB temmuz toplantısında piyasa beklentilerinin de üzerine çıkarak, 50 baz puanlık faiz artışı yapmış ve böylelikle negatif faiz dönemine son vererek faizi yüzde 0 seviyesine çekmişti.