Gazete Vatan Logo

Atlasjet'te kılıçlar çekildi

Ersoy ‘zimmet’, eski CEO ‘Sorun % 10’luk hissem’ diyor

Atlasjet’te CEO Doğaner’in görevden alınmasıyla başlayan gerilim, gruptan Doğaner ve ekibine yönelik ’4 milyon dolarlık zimmet’ suçlamasıyla farklı bir boyuta taşındı. Doğaner, yaşananların temelinde elinde olan yüzde 10’luk hissenin satışı olduğunu savunurken Atlasjet’ten “yaşananların hukuki boyuta taşınması” açıklaması geldi

Atlasjet’in eski CEO’su Tuncay Doğaner ile Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy arasında dün basına yansıyan ’zimmet’ suçlamasında taraflar arasındaki mücadele kızışıyor. Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde 2 saat ifade verdikten sonra evinde dinlenmeye çekilen eski CEO Tuncay Doğaner, suçlamaları redderken, “Bunların altında benim elimdeki yüzde 10’luk hisseyi satmam için masada çözüme oturtmak var” yorumunu yaptı.

Doğaner, yedi aydır süren ’işe iade’ davası nedeniyle ifade verdiğini belirtirken Atlasjet tarafından “Basına yansıyanlar geçmişte yaşananların hukuki boyuta taşınmasıdır” şeklinde bir açıklama geldi. Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, olayın hukuki bir sürece girdiğini belirtirken “hukuki süreç bitmeden grubun konuşmayacağını” açıkladı.

Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre Murat Ersoy, şirket içi denetleme sonucu ortaya çıktığı iddia edilen yolsuzlukta, 2006’dan bugüne kadar 4 milyon doların şirket yöneticileri tarafından paravan bir şirkete aktarıldığı gerekçesiyle Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet dilekçesi verdi. Savcılığın talimatı doğrultusunda Tuncay Doğaner, Erkan Draman, Batuhan Karataş ve Richard Wenzel sorguya alındı. Doğaner, 2 saat ifade verdikten sonra evinde dinlenmeye çekildi.

Dava 7 aydır sürüyor

Şirketin eski CEO’su Doğaner ile yönetim kurulu başkanı Murat Ersoy’u ’zimmet suçlaması’na götüren olaylar, bu yılın Şubat ayında Tuncay Doğaner ile Atlasjet’in eski yöneticileri Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Erbilgin, Kalite Müdürü Mustafa Hesapçıoğlu, Eğitim Müdürü Doğan İnanç ve Ticaret Müdürü Batuhan Karataş’ın görevlerine son verilmesiyle başladı. Tuncay Doğaner ve eski yöneticiler Atlasjet’e ’işe iade’ davası açarken karşı taraf da dava açtı. Davanın 7 aydır sürdüğünü ve adli tatilin yeni bitmesi nedeniyle görülmesine yeniden devam edildiğini belirten Tuncay Doğaner, “Ben 15 Şubat’ta açılan işe iade davasıyla ilgili olarak ifade verdim. Karşılıklı olarak haklılığımızı ispat etmek için davalar açıldı ve bunlar sürüyor. Biz işten çıkarmanın haksız olduğunu savunuyoruz ve bunun sonucunu bekliyoruz. Benim ya da haberde adı geçen diğer kişilerin herhangi bir yerde şirketi var mı, yaptığı işler nedir bunlar rahatlıkla öğrenilebilir. İş neden bu hale geldi anlamadım” diye konuştu.

Bir zamanlar ortak olan insanların yolları ayrılınca birbirleriyle ilgili her şeyi söylemekten çekinmez hale geldiğini iddia eden Doğaner, 4 milyon dolarlık zimmet suçlamasıyla ilgili olarak, “Benim paravan şirketim yok. Davalar sürerken ve işe iade davam sonuca ulaşmadan yeni bir yatırım da yapmam. Şirketin içini boşalttı iddiası çok yanlış” dedi.

Isparta kazası yönetimde gerginliğin fitilini ateşledi

* 2001 yılında Öger Grubu tarafından kurulan Atlasjet, ETS Grubu’nun da katılmasıyla 2004 yılında iç hatlarda iç hatlarda tarifeli uçuşlara başladı.

* Öger’in yüzde 45’lik hissesi ETS Grup tarafından satın alınırken şu anda şirkette Murat ve Mehmet Ali Ersoy kardeşlerin hissesi yüzde 90 düzeyinde. Eski CEO Tuncay Doğaner’in payı ise yüzde 10.

* Şirket 12 uçak, bin 187 koltuk kapasitesiyle 13 iç hat noktasına uçuyor.

* Şirket için kırılma noktası ise İstanbul-Isparta seferini yapan ve World Focus’tan kiralanan uçağın Kasım 2007’de kaza yapması oldu. Kazada 57 kişi hayatını kaybetti. Doğaner’in kazadan önce şirketten ayrılmak istediği ancak kazanın ardından Murat Ersoy’un CEO’sunun ve diğer yöneticilerinin işine son verdiği belirtiliyor.

* Tuncay Doğaner ve Atlasjet’teki üst yönetim, işten çıkarılmanın ardından şirket aleyhine toplam 330 bin euroluk tazminat davası da açtı.

Haberin Devamı