Gazete Vatan Logo

Aşka gelip 2 milyar lirayı zorlayacağız

14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde çiçek satışları 5 kat artarken tüm sektörlerde yüzde 20-80 arasında ciro artışı yaşanıyor. 2014’te Sevgililer Günü için 1.6 milyar TL civarında olan harcamanın bu yıl 2 milyar TL’ye yaklaşması bekleniyor.

Hemen hemen her sektörün en gözde günlerinden biri olan 14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşıyor. Çiçeksinden pastacısına, otelinden cep telefoncusuna kadar herkes bu özel günde sevgililerin tercihi olmak için kampanyalar düzenliyor, indirimler yapıyor veya cazip fiyatlar sunuyor.
Anne ve babayı geçiyor
Sevgililer Günü öncesinde çiçek satışlarında 5 kat artarken tüm sektörlerde cirolar yüzde 20 ila 80 arasında yükseliyor. 2013 yılında Sevgililer Günü için 1 milyar TL olan harcama geçen yıl 1.6 milyar TL civarında oldu. Bu yıl harcamanın 2 milyar TL’ye yaklaşması bekleniyor.
İyimser olmayan tahmin ise en az 1 milyar 750 milyon TL. Sevgililer Günü, bu rakamlarla Anneler Günü harcamalarını geçiyor. Geçen yıl Anneler Günü için 1 milyar TL harcandı. Okulların kapanması ve İstanbul Shopping Fest ile aynı döneme denk gelen Babalar Günü de 1.5 milyar Tl ile sevgillerin gerisinde kaldı.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın, yılın ilk özel günü olan ‘Sevgililer Günü’nde yapılacak alışverişi beklediğini ifade ederek, “Sevgililer Günü’nde ülkemizde 17-20 milyon dal çiçek satılıyor. Adeta kırmızı gül sevgililer gününün sembolü durumunda. Çiçekçilerimizin sevgiler gününde satışları 5 kat, gül satışları 10 kat artmaktadır. Son 2 günde tüm sektörlerde cirolar normalin yüzde 20’si ile 80’in üzerine çıkmaktadır. Kredi kartı harcamalarına baktığımızda geçen sene 700 milyon doların üzerinde kart harcaması gerçekleşmiştir. İnternet ve nakit alışveriş eklendiğinde piyasada 2.5 milyar liralık alışveriş gerçekleşmiş demektir” diye konuştu.
CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane, bu yıl Sevgililer Günü için 1 milyar 750 milyon TL civarında harcama olmasını beklediklerini söyledi. Tüketici güven endeksinde son 4 yılın en düşük oranlarının söz konusu olduğunu kaydeden Nane, bu nedenle geçen yıla göre çok yüksek artışın yaşanmayacağını vurguladı.
Rusya krizi etkiledi
Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ise geçen yılki Sevgililer Günü’nde 35 milyon dal olan çiçek ihracatının, bu yıl 20 milyon dala düştüğünü belirterek, “Çiçek fiyatlarında da yüzde 30 civarında düşüş yaşandı” dedi. Bağdatlıoğlu, yaklaşık 4-5 milyon dolarlık ihracat beklediklerini, kriz nedeniyle çiçek fiyatlarında da yüzde 30 civarında düşüş yaşandığına dikkati çekti. Gülde ithalat patlaması yaşandığının altını çizen Bağdatlıoğlu, sadece Sevgililer Günü için 3 milyon dal gülün Türkiye’ye girdiğini sözlerine ekledi.
Sevgililere özel paket
CRYSTAL otelleri, Sevgililer Günü’ne özel hazırladığı “Love” paketi kapsamında usta şeflerin elinden çıkan kalpli menüler, güne özel dekore edilen ferah, modern odaları ile farklı bir deneyim yaşatacak. SPA merkeziyle öne çıkan otelde çiftlere özel yarışmalar var.
Lokum gibi tarifler
Ekici Peynir, 14 Şubat’a özel romantik sofralar hazırlamak isteyenlere lezzetli tarifler sunuyor. Ekici Peynir Pazarlama Direktörü Elçin Ekici Öztürk, “14 Şubat’ta tüm çiftler, özel bir an yaşamak için özel sofralar donatacak. Her öğünde tüketilebilen, özel tariflerin başrolünde kullanılabilen peynir, bu sofraları süslemek için güzel bir alternatif” dedi.
2 tane alana 3’üncü hediye
EYÜP Sabri Tuncer’de Sevgililer Günü’ne özel 1-14 Şubat tarihleri arasında 54.89 TL satış fiyatı ile Özel Ev Parfümü Serisi’ndeki oda kokularından 2 adet sipariş veren herkese 3’üncüsü hediye. Ürünler, shop.eyupsabrituncer.com’dan vereceğiniz siparişle kapınıza kadar geliyor.
İndirimli lezzet
PERA Ankastre’nin Sevgililer Günü kampanyasıyla 999 TL’den başlayan fiyatlarla davlumbaz, ocak ve fırından oluşan ankastre setleri satılıyor. Dileyen 2.499 TL’ye sevdikleri kadının mutfağını son model ankastre ocak, fırın ve davlumbazlarla donatabiliyor.
Damat’tan indirimli kampanya
Damat, Tween ve D’S Damat markaları, eşsiz sevgilerin kutlandığı Sevgililer Günü için 2014/15 Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nun özel parçalarını sezonun son indirimli fiyatlarıyla sunuyor. Damat ürünlerinde yüzde 50+yüzde 20, Tween ürünlerinde yüzde 50, D’S Damat ürünlerinde yüzde 70’e varan oranlarda indirim uygulanıyor.
Sevgiyi kombinleyin
LC Waikiki, sevgililere özel hazırladığı alternatiflerde çiftlere çok sayıda ve farklı stilde kombinler sunuyor. Erkekler için geometrik desenli kazakları jean pantolonlar ve botlarla kombine eden LC Waikiki, kadınlara siyah ve kırmızının uyumunu öneriyor. Kadınların tek parça elbise üstüne giyebileceği kısa ceketlere, şık çantalar ve topuklu botlar eşlik ediyor.
En lezzetli hediye
BEYAZ Fırın, Sevgililer Günü için iki “Aşık Pasta” tasarladı. Her iki pasta da makaronlarla süslenmiş ve aşıkları buluşturmayı hedefliyor. Beyaz Fırın Sevgililer Günü ürünlerinin fiyatları 20 ile 80 TL arasında değişiyor.
Temizlik aşkına!
SCOTCH-Brite, sevgililer günü nedeniyle kadınların evlerinde en çok tercih ettikleri desenlerden olan ve sevgiyi sembolize eden kalp desenini ürünlerine taşıdı. Scotch-Brite Kalp Serisi” mutfak bezini 4’lü, “Kalpli” ultra konfor süngerleri 3’lü paketlerde sunuluyor.
Kırmızının uyumu
LAV My Valentine serisi, modern ve pop çizgileriyle Sevgililer Günü’nde mutfaklarınızın yeni gözdesi olmayı hedefliyor. My Valentine serisi, modern çizgileriyle sevgilinize hazırlayacağınız romantik sofralara siyah ve kırmızının ahengini taşıyor.
Romantik anlar
ESSENCE özel koleksiyonu like an unforgettable kiss ile aşk temasına yoğunlaşıyor. Koleksiyonda öne çıkan ürünler nemlendirici ruj, kalp desenli çift renkli allık ve çiçek kokulu mini parfüm...
Nevresimler indirimli
Bellona, 14 Şubat Sevgililer Günü için tasarladığı Homestyle Serisi nevresim takımlarını özel indirimlerle sunuyor. Bellona, Sevgililer Günü kampanyası dahilinde tek kişilik nevresim takımlarını 44.90 TL’den, çift kişilik nevresim takımlarını ise 55.90 TL’den başlayan fiyatlarla sunuyor.
Birlikteliğin sembolü
PANDORA, Sevgililer Günü için değerli taşlardan elde yapılan üst üste takılabilen yüzüklerini sunuyor. Birlikteliğin ve aşkın sembolü yüzükler, bu özel koleksiyonda sözcüklerin ötesinde duyguları ifade ediyor.
Kalpler dolusu hediye!
FARUK Güllüoğlu’nun özgün lezzetleri arasında yer alan çikolata, kurabiye, pasta ve drajeler, şık paketleri Sevgililer Günü hediyesi olmak için bekliyor. Fiyatları ise 4 TL ile 65 TL arasında değişiyor.
Aşkın en rahat hali
ÖZEL teknolojilerle üretilen modelleriyle dikkat çeken Skechers, sevgilisinin rahatlığını düşünenlere alternatifler sunuyor. Her hava koşuluna uygun, suya dayanıklı, ayağı havasız bırakmayan GOrun Ultra, yürüyüş deneyimi sunan GOwalk2, fitness antrenmanları için uygun olan GOfit ayakkabı modelleri teknolojilerinin yanı sıra tasarımları ve renkleriyle ön plana çıkıyor.
Bakımlı saçlar
URBAN Care STYLE Guide, Sevgililer Günü’nde saç stilinizi yaratmanıza yardımcı olacak. Saçınız bozulmasın istiyorsanız Style Guide Lock N Roll ekstra tutuş sağlayan sabitleyici spreyi kullanabilir, uzun ve düz saç kullanmaktan sıkıldıysanız Style Guide Elastic Curl köpük ile hareketli bukleler yaratabilirsiniz.
Kalpli terlik
14 Şubat’ta sevgilinize Twigy’nin aşk dolu terliklerini hediye edebilirsiniz. Aşkın sembolü kırmızı kalpli modellerin yanı sıra sevimli terlikler, duygularınızın tercümanı olmayı hedefliyor.
En şık modeller
Camper, 14 Şubat Sevgililer Günü için özel tercihler arayanları bekliyor. Samba, 1980, Erick, Portol, Spray, Vela Vulcanizado, Together Rachel Comey Travert, Together Gosha Runner, TWS, Cargol, Magnus, Bowie gibi modeller var...
Cesur modeller
İNCİ’NİN Sevgililer Günü için tasarladığı Fashion Koleksiyonu, leopar desenli iç çamaşırlarıyla öne çıkıyor. Saten kombinezon modelleri ise göğüs kısmındaki siyah dantel ve parlak taş detaylarıyla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı