Gazete Vatan Logo

Yeni asgari ücret net ve brüt ne kadar olacak? 2023 Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak, hangi ay alınacak?

Asgari ücret 2023 zam oranı merak ediliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışma takviminin belirlenmesi için taraflar bir araya geliyor. 1 Aralık'taki toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ ve TİSK başkanlarıyla görüşecek. Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli merak içinde arama motorlarına yönelerek “Asgari ücret 2023 zammı ne kadar olacak, Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?” sorularına yanıt arıyor.

Yeni asgari ücret net ve brüt ne kadar olacak? 2023 Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak, hangi ay alınacak?

Asgari ücreti, işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışma takviminin belirlenmesine ilişkin toplantı 1 Aralık'ta gerçekleşecek.

Asgari ücret zammı 2023 ne zaman açıklanacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayı boyunca görüşmelerini sürdürecek, çıkan rakam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak. Erdoğan da aralık ayı sonunda, asgari ücret zammını açıklayacak.

2023 Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?

Piyasa analistlerine göre sene sonu enflasyonu yüzde 70 ile 75 civarında gerçekleşecektir. Cumhurbaşkanının açıklamaları hem de Bakan Bilgin’in açıklamaları üzerine asgari ücretliye en az yüzde 40 bir artış yapılması bekleniyor.

Asgari ücrete yüzde 40’lık bir artış ücretin 7 bin 700 TL’ye, yüzde 45’lik bir artış ise asgari ücretin 7 bin 975 TL’ye yükselmesine neden oluyor.

Net brüt asgari ücret toplantıların sona ermesiyle kesinlik kazanacak.

Toplantı ertelendi!

Haberin Devamı

Yeni yılda asgari ücret, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçi ve işveren temsilcilerinin ortak mutabakatı ile belirlenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, salı günü TİSK ve Türk-İş başkanlarıyla görüşeceğini açıklayarak, "Biz davet ettik. Birlikte takvime karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin, bugün TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile görüşecek. Talep ve beklentileri masaya yatırılırken ikinci ve üçüncü toplantıların tarihi de belirlenecek açıklaması yapmıştı ancak Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışma takviminin belirlenmesine ilişkin toplantının 1 Aralık'a alındığı bildirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışma takviminin belirlenmesi için perşembe günü, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir araya gelecektir.” ifadelerine yer verildi.

İş dünyası ise 8-8 bin 500 TL’ye sıcak bakarken, sendikaların beklentisi 10-13 bin liraya kadar çıkıyor.

Haberin Devamı