Gazete Vatan Logo

Asgari ücret ek zam olacak mı? Asgari ücret 2022 ek zam gelir mi? Asgari ücrete ara zam sinyali!

Asgari ücret ek zam olacak mı? sorusu çalışanların gündeminde. Asgari ücret 2022 yılında yüzde 50.54 zamlanarak 4 bin 253 TL olarak belirlenmişti. Enflasyonun artması vatandaşta asgari ücrete zam beklentisi yarattı. Vatandaş hükümetin bu konuda atacağı adımları beklerken AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’dan zam sinyali geldi. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Özkan, ‘Asgari ücrete 6 ayda bir düzeltme yapılmasının mümkün olabilir mi? Asgari ücrete yılda 2 kez zam olur mu?’ sorusuna "Bu yapılabilir. Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız" yanıtını vermişti. Cahit Özkan’ın ardından Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi Nihat Zeybekci sonra da AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Abdullah Doğru da asgari ücrete zam konusunda yeşil ışık yaktı. Doğru, emekliden çalışana her kesimi kapsayan müjdeler için tarih verdi.

Asgari ücret ek zam olacak mı? Asgari ücret 2022 ek zam gelir mi? Asgari ücrete ara zam sinyali!

Asgari ücret 2022 ek zam gelir mi? Sorusu pek çok çalışan tarafından merak ediliyordu. Asgari ücrette yarıyıl zammı beklentisi ekonomi gündeminin en önemli konuları arasında yerini alıyor. Asgari ücrete zam beklentisi artarken AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan zamma yeşil ışık yaktı. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Özkan, ‘Asgari ücrete 6 ayda bir düzeltme yapılmasının mümkün olabilir mi? Asgari ücrete yılda 2 kez zam olur mu?’ sorusuna, "Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Biz parlamentoda her zaman milletimizim menfaati ne gerektiriyorsa bunu her zaman yaparız" demişti. Cahit Özkan’ın ardından Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi Nihat Zeybekci sonra da AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Abdullah Doğru da asgari ücrete zam konusunda konuştu.

ASGARİ ÜCRET 2022 EK ZAM GELİR Mİ?

TVNET'te yayınlanan Sert Sorular programında Taha Hüseyin Karagöz'ün sorularını yanıtlayan AK Partili Özkan'a "Asgari ücrete yılda bir kez yapılıyor, bunun ikiye çıkarılma olasılığı var mı? Altıncı ayda bir düzeltme gibi bir şey olur mu?" sorusu soruldu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bunu daha önce ifade ettiğini belirten Özkan bunun mümkün olduğunu belirterek "Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Biz parlamentoda her zaman milletimizim menfaati ne gerektiriyorsa bunu her zaman yaparız" ifadelerini kullandı.

Özkan, "Bu CHP'nin aklına gelmez, bizim aklımızda var. Biz maliyetlere asgari ücretli vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız" dedi.

Özkan, "Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız" diye konuştu.

"GEREKİRSE YIL ORTASINDA ASGARİ ÜCRETE BİR DAHA BAKILMALI"

Bu açıklamanın ardından Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldığı televizyon programında aynı konuya değindi. Olumlu mesajlar veren Zeybekci, "Ciddi bir şekilde müdahale etmek lazım. İnsanlarımızın gelirlerini arttırıcı önlemler almak lazım. Gerekirse Türkiye'de yıl ortasında asgari ücrete bir daha bakılmalı. Esnaf, memur, emekliler, çalışanlarla ilgili" dedi.

Haberin Devamı

"Enflasyonist ortam maalesef böyle" diyen Zeybekci, "Matematik belli. Yılbaşında verilen zam enflasyonun altında ise akıl ve vicdan der ki gel arkadaş bunu düzeltelim. Mal yokluğu değil bu maliyetlerden dolayı. Maliyet enflasyonu yaşıyoruz şu anda" ifadelerini kullandı.

" MÜJDE HAZİRANDA DUYURULACAK"

Asgari ücretliyi heyecanlandıran son açıklama ise AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Abdullah Doğru'dan geldi. Çiftçilere yönelik açıklamalarda bulunan Doğru, artan mazot ve gübre maliyetlerinin altında çiftçinin ezdirilmeyeceğini, emekliden çalışana her kesimi kapsayan müjdelerin haziran ayında duyurulacağını ifade etti.

Abdullah Doğru, "İşçimize, asgari ücretlimize, emeklimize, memurumuza zam yaptık, ancak artan fiyatlarla ilgili maaşlarda erime oldu. Bu zamlardan daha fazlasını yapacağız. Hiç kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Özellikle haziran ve hazirandan sonra bunu Cumhurbaşkanımız açıklayacak duyacaksınız. 20 senedir bu ülkeyi nasıl bu noktaya getirdiysek Cumhurbaşkanımız enflasyona da hiçbir vatandaşımızı ezdirmeyecek" dedi.

Haberin Devamı

UZMANLARIN ASGARİ ÜCRET ARA ZAM BEKLENTİSİ 850 TL

Bu açıklamaların ardından uzmanlar, asgari ücrete yarıyıl zammı gelmesi hâlinde, 2022'nin ilk 6 aylık enflasyon rakamının ya da buna yakın bir oranın esas alınabileceğini belirtti. Uzmanlar "Söz konusu rakam bugünkü projeksiyonlara göre yüzde 20 civarı bir orana denk gelebilir. Bu durumda asgari ücrete temmuzdan itibaren geçerli olmak üzere yaklaşık 850 TL zam gelebilir" görüşünü dile getiriyor.