Gazete Vatan Logo

Arap sahibinden satılık

Ağaoğlu’nun Maslak 1453 projesinden 2013’te 2 kule alan Suudi Abduljawad Holding, bir bloktaki 322 daireyi satışa çıkardı. 5 yıl önce metrekaresi 4 bin TL olan projede, bugün ikinci elde fiyatlar 12 bin TL’ye yükselirken, Suudiler ortalama 9.750 TL fiyat belirledi.

Arap sahibinden satılık

Ağaoğlu’nun Kasım 2012’de satışlarına başlayıp, inşaatını tamamlayıp teslim ettiği dev projesi Maslak 1453’te blok satın alan Körfez yatırımcıları, bu yatırımlarını değerlendirmeye başladı. 2013 yılında projeden 200 milyon dolara 2 kule satın alan Suudi Arabistanlı Abduljawad Holding, bu kulelerden birinde rezidans işletmeciliği yaparken, diğer kuleyi (B3 blok) de satışa çıkardı.

657 milyon TL ciro

Emma Uluslararası Yatırımlar adında bir şirket kuran Suudi Abduljawad Holding, Türkiye’deki yatırımlarına hız veriyor. Emma CEO’su Maad Ehsan Abduljawad, Maslak 1453’ten tam bir blok alan ilk yabancı yatırımcı olduklarını hatırlatarak, bu bloku satışa sunmak için doğru zaman olduğunu söyledi. 322 daireli bloktan 657 milyon lira ciro beklenirken, Emma bu geliri Türkiye’de gerçekleştireceği yeni yatırımların finansmanında kullanacak.

Yatırıma devam

Bu bloku satışa çıkararak Türkiye’den çıkmadıklarını ifade eden Abduljawad, şunları söyledi: “Türkiye’deki tek yatırımımız bu blok değil. Yatırım yaptığımız bloklardan biri de Somerset Maslak İstanbul olarak faaliyet gösteriyor. Bu blokta 165 rezidans dairesi mevcut. Türkiye’de sadece gayrimenkul alıp-satmayacağız. Türkiye’de sadece gayrimenkul değil geniş bir pazar var. Türkiye’de yatırıma devam edeceğiz.” Suudi grubun Ağaoğlu’nun Yeniköy’deki projesine 80 milyon dolara ortak olduğu da biliniyor.

Haberin Devamı

Ağaoğlu ailemizden

Ali Ağaoğlu, 2015’te bir basın toplantısında Abduljawad Holding’in zor zamanında yanında olduğunu vurgulayarak, “Gezi sürecinde Maslak 1453’ten 200 milyon dolara 2 kule aldılar. 17 Aralık sürecinde zor geçen dönemde 80 milyon dolar para gönderip Yeniköy’deki otel projemize ortak oldular. Artık kardeş olduk” demişti. Emma CEO’su Ehsan Abduljawad da Ağaoğlu için “Ailemizin bir ferdi gibi” dedi.

5 yılda 3 kat arttı

AĞAOĞLU Şirketler Grubu Genel Müdür Yardımcısı Okay Dikmen de Maslak 1453’te fiyatların 3 kat arttığını söyledi. Kasım 2012’de metrekaresi 4 bin liradan satışa başladıklarını hatırlatan Dikmen, “Bugün değerler 3 kat arttı ve metrekaresi ikinci elde 12 bin lirayı buldu. Yeni satışa çıkan bloktaki konutlarda metrekare fiyatı ortalama 9 bin 700 lira. Bu blok bu fiyatlara satılmaz, fiyatların 15 bin lira olması gerekirdi. Bu bölgenin şu andaki fiyatlar üzerinden yüzde 30-40 civarında prim yapmasını öngörüyoruz” diye konuştu. 322 dairenin 1+0’dan 4+1’e kadar farklı seçeneklerde 57 ile 289 metrekare arasında değiştiğini belirten Dikmen, fiyatların da 550 bin liradan başlayıp 3 milyon liraya çıktığını ifade etti. Peşin ve kredili alımlarda yüzde 15 indirim uygulandığını belirten Dikmen, faiz oranlarının yüzde 0.98’den başladığını belirtti.

Haberin Devamı