Gazete Vatan Logo

Altın ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih verildi, yeni rekor

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Uzmanlar tarafından yeni rekor için eylül sonu işaret edildi. Peki önümüzdeki süreçte altın ne kadar olacak, ons altında yeni kademeler ne? İşte piyasalarla ilgili merak edilen tüm detaylar...

Altın ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih verildi, yeni rekor

Altında gözler Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi. Piyasa uzmanları Avrupa Merkez Bankası'nın faizleri arttıracağı yönünde görüş bildirdi. Öte yandan 21 Eylül'de açıklanacak olan ABD enflasyon verisi ve FED faiz kararı piyasa rakamlarını etkileyecek. Ekonomist-Finans Uzmanı Murat Özsoy, önümüzdeki dönemde yatırımcıları bekleyen gelişmeler hakkında Gazetevatan.com'a önemli değerlendirmelerde bulundu. Özsoy, gram altın için yeni rekor seviyesini açıkladı. Piyasalarla ilgili merak edilen tüm sorular cevabını buldu.

TAHMİNLER ARTIŞI GÖSTERİYOR

Ekonomist-Finans Uzmanı Murat Özsoy altın ve dolar fiyatlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu: Piyasalarda bugün haftanın en kritik ve önemli günü yaşanacak. Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak , piyasanın beklentisi 75 baz puan artış gelmesi yönünde. Bugünün önemini artıran konu ise bana göre Avrupa Merkez Bankası faiz kararı sonrasında Lagarde’ın konuşmasının ardından aslında FED Başkanı Powell’ın ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Kato Enstitüsü’nün düzenlediği 40. Yıl konferansında yapacağı konuşma olacak.

Haberin Devamı

KRİTİK TARİH 21 EYLÜL

Bu iki gündem maddesi, euro/dolar paritesinde hareketliliğe yol açacaktır. Eylül ayının kalanına baktığımızda önümüzdeki hafta Salı günü ABD açıklanacak enflasyon verisi ve 21 Eylül tarihinde açıklanacak FED faiz kararı bu ayın en öne çıkan gelişmeleri olacak.

SALI GÜNÜ AÇIKLANACAK

Bu gelişmelere dair beklentilerim; Salı günü ABD enflasyon verisinin artış hızında yavaşlama olması, bunun da ABD 10 yıllıklarında bir nebze gerilemeye yol açarak ons altın fiyatlarında yeniden yukarı yönde bir toparlanma olması şeklinde.

DOLAR, ONS, GRAM ALTINDA YENİ TAHMİN

1730 dolar üzerine doğru güçlenen bir ons altın seyri izleyebiliriz. FED’in 75 baz puan artış serisine bu toplantıda da devam etmesini bekliyorum. Gram altında şu andaki seviyelerin Eylül ayının kalanına doğru kaçırılmaz alım fırsatları sunduğunu düşünüyorum. Özellikle dolar/TL kurundaki artışın etkisiyle gram altında yeniden 1.030TL üzeri seviyeler gelecektir.

Haberin Devamı

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Dolar/TL kuru Ağustos ve Eylül ayının şu anına kadar olan sürede Mart – Temmuz dönemine kıyasla bir hayli zayıf kaldı. Ancak bu durum yılın geri kalanı için yanıltıcı olabilir. Son yaklaşık 1,5 aya varan sürede ABD Dolar Endeksinin yukarı yöndeki trendi karşısında Dolar/TL kurunun baskılı kalmış olması , yukarı yönde bir atağın gelmesi konusundaki beklentimi artırıyor.

FED’in yeniden sahne almasıyla bu yıl aylık ortalama yüzde 4 seviyesinde olan artış trendinin yeniden başlaması halinde Eylül ayı bitmeden 19TL’yi zorlayan bir dolar/TL görebiliriz.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Gram altın fiyatı alış: 1.005,12 satış: 1.005,30

Çeyrek altın fiyatı alış: 1.659,00 satış: 1.683,00

Yarım altın fiyatı alış: 3.307,00 satış: 3.361,00

Tam altın fiyatı alış: 6.787,00 satış: 6.880,00