Gazete Vatan Logo

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Kritik sınır geçildi, İbre tersine döndü! Yatırım için bomba tahmin, gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın...

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Kritik sınır geçildi. Tarih belli oldu. Altın fiyatları sert düştü. FED faiz kararının açıklanmasıyla birlikte düşmeye başlayan altın fiyatlarında düşüş sürüyor. Altın fiyatlarıyla ilgili peş peşe yatırım tahminleri geldi. 2022 yılında altın fiyatlarında yeni rekorlara imza atması bekleniyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklama şu ifadeleri kullandı: Biz bir aydır sepet yaptık düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirdik. Gram altın TL fiyatında yüzde 75 alım yapanlar yüzde 25'imizi bekliyoruz. Kısa vadede gram altın TL'de 750 devamında 720 sadece şubat ayı için söylüyorum. Uzun vade yıllık bazda 1450 lira. İşte gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Kritik sınır geçildi, İbre tersine döndü! Yatırım için bomba tahmin, gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın...

Dünya piyasalarının heyecanla takip ettiği Ocak ayı FED faiz kararı açıklandığından beri düşüşte olan altın fiyatlarında son durum araştırılıyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve Amerikan Bankası Merkez Bankası faiz kararının etkisiyle düşüş gözlemlenen altın fiyatlarına göre 30 Ocak Pazar günü gram altın, çeyrek altın, tam altın fiyatlarındaki son durumun merak ediliyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın alış: 777,23

Gram altın satış: 777,35

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın alış: 1.261

Çeyrek altın satış: 1.289

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın alış: 2.523,00

Yarım altın satış: 2.579,00

TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın alış: 5.045,00

Tam altın satış: 5.136,00

ATA ALTIN NE KADAR?

Ata altın alış: 5.175,00

Ata altın satış: 5.275,00

ALTIN FİYATLARI İÇİN REKOR BEKLENTİSİ

Heraeus Precious Metals, 2021 yılında ons altın fiyatlarının 2028 dolar ile tarihi yüksek seviyeye ulaştığını ve bu seviyeyi 2022 yılında yeniden test edebileceğini açıkladı.Faiz artırımlarının değerli metaller için negatif etki yaratabileceğini ancak ABD’de faizlerin yavaş hızda artırılmasını beklediklerini belirten Heraeus, faiz artırımlarından sonra da reel getirinin sıfırın altında olacağını ve bunun da altın fiyatlarına destek sağlayacağını açıkladı. 2022 yılı için ise ons altın fiyatlarının 1700-2120 dolar arasında olabileceğine değindi.

Haberin Devamı

Altın ve Para Piyasaları Mehmeh Ali Yıldırımtürk altın fiyatlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: Ucuz diye gümüş alıyorlar. Adam 1 kilo altın alacağına 68 kilo gümüş alıyor. Ben çok fazla yükseleceğine inanmıyorum. En fazla seviyesi 26,5 ons seviyeleri olacak.

Gümüş yerine altın alınsa daha kar edilir. Bundan sonraki süreçte dolar bazlı yükseliş yapar. Onun için gümüş için heveslendirmek istemiyorum. İşlenmiş gümüş mesela alınmamalı. Onu satın alan son sahibi olur. Ben altını tasarruf için daha önemli buluyorum. Altın mı dolar mı, sorusuna ise altın cevabı verilir.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: Biz bir aydır sepet yaptık düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirdik. Gram altın TL fiyatında yüzde 75 alım yapanlar yüzde 25'imizi bekliyoruz. Kısa vadede gram altın TL'de 750 devamında 720 sadece şubat ayı için söylüyorum. Uzun vade yıllık bazda 1450 lira.

Haberin Devamı

'600 liradan yüzde 50 alım yapın' bu fiyatlar gelmeyecek. 779 lira seviyesi görüldüğü zaman o akşam İnstagram'dan canlı yayın yaptım. 770-780 lira yüzde 25 alım yapabilir. Bunu da kenara koyduk. Yüzde 75'imizi kenara koyduk.

DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK

Altın-dolar paritesini değerlendirin bunu söyledik. 800 lira seviyesinden üzerinde gram altın almayın. 10 lira üzerinde gümüş almayın. Altının ons fiyatında 1830 dolar seviyesinde yukarı yönlü kırılırsa tuzağa düşmeyin. Bunlar geçici. Fiyatlar geri gelecek Şubat'ta düşüş devam edecek. Şubat ayına odaklandık. Kademeli aldınız bunlar büyük şeyler.

SAVAŞ ORTAMI ALTIN FİYATLARINA YANSIYACAK

Araştırmacı yazar Haluk Özdil savaş ortamının altın fiyatlarına yansıyacağını söyledi. Özdil yaptığı açıklamada, "Doları artık bir kenara atıyorum. Çünkü TIME dergisi dolar endeksinin dünyada düşüşe geçtiğini ve FED'in artık altını baskılayamayacağını yazdı. TIME küreselcilerin bir dergisidir. Bu anlamda çok dikkate almak lazım. Rusya-Ukrayna savaşı başlarsa Avrupa'da buna müdahale ederse bu ekonomiye yansıyacaktır. Sürecin altına yansımasını bekliyorum. Doları da geçecek ve altın net bir şekilde öne çıkacak. Dünyada da, Türkiye'de de tavam yapacak" dedi.

Haberin Devamı