Gazete Vatan Logo

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Bugün belli oluyor! Tüm gözler oraya çevrildi! Gram altın...

Altın fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Altın fiyatlarıyla ilgili kritik veri bugün belli oluyor. Ons altında psikolojik sınır olan 1800 dolar direnci şu anda aşılmış durumda. Ons altın güne 1807 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1806 dolar, en yüksek de 1809 dolar seviyesini gördü. Saat 08:18 itibarıyla ons altın 1806 dolardan alıcı buluyor. Dar banda sıkışan altın fiyatları ABD'den gelecek olan veriye göre yön tayin etmesi muhtemel olarak bekleniyor. Gram Altın fiyatları hem ons altındaki yükseliş hem de dolar kurundaki volatilitenin etkisiyle 780 liranın üzerinde seyrediyor. Gram altın güne 783.1 liradan başladı. Gün içinde en düşük 780.6 lira, en yüksek de 787.8 lira seviyesini gördü. Saat 08:18 itibarıyla gram altın 783 liradan alıcı buluyor. Öte yandan bugün ABD'de açıklanacak olan özel sektör istihdamı verisi önem taşıyor. Koronavirüsün Omicron varyantı nedeniyle istihdamda daralma beklentisi hakim durumda. Bunun yanında altın fiyatlarının geleceği ile ilgili de uzmanlardan tahminler geldi. İşte altın fiyatlarında son dakika tüm gelişmeler...

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Bugün belli oluyor! Tüm gözler oraya çevrildi! Gram altın...

Ons altın fiyatlarındaki yükseliş gram altına da yansımaya başladı. ABD'den gelecek olan özel sektör istihdam verisi öncesinde altın 1800 doların üzerinde tutunmaya çalışıyor.

Altın fiyatlarını son zamanlarda en çok etkileyen durum Fed'in faiz artırım sinyalleriydi. Fed Başkanı Jerome Powell'ın Mart ayından itibaren faiz artırımına gidilebileceğini açıklamasının ardından Altın düşüşe geçmiş ve psikolojik sınır olan 1800 doların altına gerilemişti.

Sonrasında Fed başkanlarının, faiz artırım hızının yavaş olacağına yönelik değerlendirmeler yapmasıyla birlikte altın fiyatları yeniden toparlanma eğilimine girmişti. Çok büyük düşüşler yaşanmadığı için bazı analistler Fed'in faiz artırım ihtimalinin çoktan fiyatlanmış olabileceğini de belirtiyorlar.

Bununla birlikte jeopolitik riskler, Rusya-Ukrayna arasındaki çatışma ihtimali, küresel enflasyondaki yükselişin durdurulamaması gibi etkenler de altına olan talebi bir miktar artırdı.

Bugün ABD'de açıklanacak olan özel sektör istihdamı verisi önem taşıyor. Koronavirüsün Omicron varyantı nedeniyle istihdamda daralma beklentisi hakim durumda.

Haberin Devamı

ONS ALTIN GÜÇLÜ DURMAYA ÇALIŞIYOR

Ons altında psikolojik sınır olan 1800 dolar direnci şu anda aşılmış durumda. Ons altın güne 1807 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1806 dolar, en yüksek de 1809 dolar seviyesini gördü. Saat 08:18 itibarıyla ons altın 1806 dolardan alıcı buluyor. Dar banda sıkışan altın fiyatları ABD'den gelecek olan veriye göre yön tayin etmesi muhtemel olarak bekleniyor.

GRAM ALTINDA HAFİF GÜÇLENME VAR

Gram Altın fiyatları hem ons altındaki yükseliş hem de dolar kurundaki volatilitenin etkisiyle 780 liranın üzerinde seyrediyor. Gram altın güne 783.1 liradan başladı. Gün içinde en düşük 780.6 lira, en yüksek de 787.8 lira seviyesini gördü. Saat 08:18 itibarıyla gram altın 783 liradan alıcı buluyor.

"KARŞIMIZDA YENİDEN GERİLEYEN BİR GRAM ALTIN OLABİLİR"

Gram altında 770-800 lira aralığının takip edileceğini ifade eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam MEmiş Youtube kanalında yaptığı değerlendirmesinde, “Ancak gram altın/TL fiyatında da yükselişlerin kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Gram altın fiyatında dolar kurunu takip etmeye devam ediyoruz. Dolar kuru nereye gram altın oraya. Şubat ayı için hem döviz hem de gram altın tarafında yüzde 25’lik alım fırsatı için beklemeye devam ediyoruz. Biliyorsunuz ki Merkez Bankası’nın bir faiz kararı olacak. Burada da faizlerde bir değişikliğe gitmeyeceğini şu anki koşullarda tahmin ediyorum. Dolayısıyla yeniden karşımızda gerileyen bir gram altın olabilir diye tahmin ediyorum. Bu gerileme de hem döviz hem de altın için zaten yüzde 75 yatırım yapan yatırımcının yüzde 25’lik alım fırsatı yakalayacağına işaret ediyor. O yüzde 750 lira destek seviyesini önemsiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

“FED MANİPÜLE ETSE DE YÜKSELECEK…”

Ons altın fiyatlarının ise 1790-1830 dolar aralığına sıkıştığının altını çizen İslam Memiş, “Dolar endeksinde bir gerileme altın ons fiyatında toparlanmaya neden oldu. Ons altındaki bu yükselişlerin de 1808 dolar seviyesine kadar devam etti. 1808 dolar seviyesi test edildi ancak kalıcı olmadı. 1790 devamında 1785 dolar seviyesi destek seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanında jeopolitik koşulları takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Fed’in piyasaları manipüle ettiğine dikkat çeken İslam Memiş şunları söyledi: “Fed tekrardan sahneye çıktı ve 3-4 yıl önceki politikalarını uygulamaya başladılar. ‘Fed 50 baz puan faiz arttırabilir’ söylemiyle yeniden piyasaları manipüle etmeye başladı. Fed üyelerinin söylemle piyasaları baskılayacağının işaretini bize vermiş oldu. Geçen yıl bu baskılama süreci 6 aydı. Bu yıl başarılı olacaklarını tahmin etmiyorum. Geçen yıl bütün yüzleri göründü. Geçici enflasyon söylemi ile piyasaları baskıladılar. Tam yılı tamamlayınca da bu söylemden vazgeçtiler. Enflasyon fiyatlamasında ons altındaki düşüşlerin kesinlikle alım fırsatı sunacağını ve bu gerilemelerin de kalıcı olmayacağını tahmin ediyorum. 2021 yılında manipüle ettikleri ons altındaki düşüşlerin 2022’de enflasyon fiyatlamasıyla birlikte 2000 dolar seviyelerinin üzerine hızlı ataklar görebileceğimizi düşünüyorum. Kısa vadede negatif görünümünü devam ettirebilir ama orta ve uzun vadede kesinlikle 2000 dolar seviyesinin üzerini beklemeye devam edeceğim. Ben söylemleri inandırıcı bulmadığımı ifade etmek istiyorum.”

Haberin Devamı

"Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek" soruları altın yatırımcısının gündeminde sıcaklığını artırdı. 3 Şubat 2022 tam, yarım, çeyrek ve gram altın ne kadar kaç TL? Bu hafta altın fiyatları ne kadar olacak?

ÇEYREK ALTIN FİYATI

ALIŞ (TL) 1.272,00

SATIŞ (TL) 1.294,00

CUMHURİYET ALTINI BUGÜN NE KADAR?

ALIŞ (TL) 5.091,00

SATIŞ (TL) 5.159,00

YARIM ALTIN NE KADAR OLDU?

ALIŞ (TL) 2.554,00

SATIŞ (TL) 2.590,00