Gazete Vatan Logo

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Piyasayı resesyon endişesi sardı, yatırımcılar ayı piyasasına giriş işareti olarak gördü, gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın...

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Altın fiyatları uzun süredir yükseliş trendinde seyrediyordu. Parasını altında değerlendirmek isteyenler ise fiyatların düşmesini bekliyordu. Altında beklenen düşüş gerçekleşti. Altın fiyatları psikolojik sınırın altına indi. Gram altın fiyatları 1.000 TL'nin altında işlem görüyor. Yatırımcılar 'ayı piyasasına giriş' işareti olarak gördü. İşte altın fiyatlarındaki son dakika gelişmelerinin detayları...

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Piyasayı resesyon endişesi sardı, yatırımcılar ayı piyasasına giriş işareti olarak gördü, gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın...

Altın, yatırımcıların ekonomik bir yavaşlama tetikleme riski yaratan agresif sıkılaşma politikalarının etkilerini değerlendirmesiyle yatay seyrini sürdürdü. Spot altın, dünya genelinde merkez bankalarının enflasyonu kontrol altına almak için faizleri yükseltmesiyle düşüşünü üçüncü haftaya taşıdı. Altın fiyatları 50 günlük ortalamanın 200 günlük ortalamanın altına düşmesiyle bir yol ayrımına gelirken bu durum bazı yatırımcılar için ayı piyasasına giriş işareti olarak kabul ediliyor. Yine de ekonominin olumsuz yönde ilerleyeceğine dair endişelerle birlikte değerli metalin güvenli liman arayan yatırımcılardan destek bulabileceği belirtiliyor.

Ekonomistlerin giderek daha büyük bir olasılık olarak gördüğü ABD ekonomisinde potansiyel bir resesyonun mütevazı olabileceği fakat uzun sürebileceği değerlendiriliyor. Birçok uzman ekonomide yaşanacak bir düşüşün 2007-09 Büyük Finansal Kriz ve 1980’lerde enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde art arda gelen krizlerden daha hafif geçeceğini düşünüyor. Yatırımcıların dikkati bu hafta yayımlanacak ve sıkılaşma politikasının yol haritası hakkında ipuçları barındırabilecek Fed’in son toplantısının tutanaklarında olacak. Bankanın Temmuz toplantısında 50 puan mı yoksa 75 puan mı artıracağı ise ekonomistlerin en çok merak ettiği konu olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

“Agresif faiz artışlarına dair artan beklentiler ve güçlenen dolar altın için olumsuz gelişmeler anlamına geliyor” diyen Australia & New Zealand Banking Group Emtia stratejistleri Daniel Hynes Ve Son Kumari, “Yine de hisse senedi piyasasındaki zayıflıklar ve devam eden jeopolitik belirsizlikler değerli metal için yatırımcı desteği sağlayabilir. Altının mevcut seviyelerinde taban oluşturmasını ve 1900 dolara dek yükselme potansiyeli olduğunu düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundular.

Resesyon Nedir?

Resesyon nedir sorusu son zamanlarda sıkça karşımıza çıkan sorular arasında yer alıyor. Resesyon kelime anlamı olarak ekonominin belli bir süre zarfında küçülmesi olarak tanımlanabilir. Stratejik planlamaların en başında belirlenen uzun vadeli büyüme oranlarının olumsuz bir şekilde etkilenmesi ve büyümenin negatif yönde ilerlemesi ya da düşük büyüme oranları ile büyümesi olarak tanımlanabilir.

Haberin Devamı

Ayı piyasası ne demek?

Ayı piyasası, genellikle piyasaların karamsar durumda olduğu, fiyatların uzun bir süre daha düşüş trendinde olacağı beklentisi olduğu durumlarda kullanılır. Bir finansal ürünün ayı piyasasına girdiğini söylemek için, öncelikle ana trendin aşağı yönlü (düşüş trendi) olması gerekiyor..

GRAM ALTIN FİYATLARI 4 TEMMUZ 2022

Gram altın fiyatları 4 Temmuz Pazartesi günü saat 13:30'da kaydedilen güncel verilere göre 983,04 lira alış ve 985,89 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

4 TEMMUZ ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Çeyrek altın fiyatları 4 Temmuz Pazartesi günü saat 13:30 itibariyle kaydedilen verilere göre 1.562,24 lira alış ve 1.596,65 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

SPOT ALTIN TL/GR FİYATI

976,42

976,59

ALTIN/ONS ($) FİYATI

1.809,71

1.810,20

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

Haberin Devamı

6.248,55

6.366,81

YARIM ALTIN FİYATI

3.114,68

3.193,34

ZİYNET ALTINI FİYATI

6.248,88

6.367,15

ATA ALTIN FİYATI

6.496,76

6.658,52

14 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATI

540,53

645,85

22 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATI

892,61

921,13

Kaynak: Bloomberg HT