Gazete Vatan Logo

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması: Bu bir fırsat deyip duyurdu

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Uzmanlar, altındaki düşüşün bir alım fırsatı olduğunu belirterek yatırımcılara kritik tavsiyelerde bulundu. Peki önümüzdeki süreçte altın fiyatları ne kadar olacak, gram altında yatırımcıları neler bekliyor? İşte son değerlendirmeler...

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması: Bu bir fırsat deyip duyurdu

Altın fiyatları, ABD’den gelen enflasyon verileri sonrası düşüşünü hızlandırırken, ons altın 13 ayın en düşük seviyesine çekildi. Bu rüzgarın etkisi ile 1.043 liradan işlem gören gram altın 975 liranın altına kadar geriledi. Piyasalardaki hareketliliği gazetevatan.com’a değerlendiren Ekonomist-Finans Uzmanı Murat Özsoy, yatırımcıları bekleyen gelişmeler hakkında çarpıcı tahminlerde bulundu.

“Bu hafta Salı günü açıklanan ABD Ağustos ayı enflasyon verisi yıllık bazda önceki veriye göre daha iyi olsa da piyasa beklentisinin üzerinde geldi” diyen Özsoy, “Bunun sonucunda ABD 10 yıllık tahvil faizleri haftanın başındaki yüzde 3.30 seviyelerinden haftanın sonuna doğru yüzde 3.40 seviyesinin üzerine çıktı” ifadelerini kullandı.

Bu hareketin sonucunda da ons altın fiyatının 1.700 dolar destek seviyesinin altına sert bir şekilde sarktığını vurgulayan Ekonomist Özsoy, “Hafta boyu görülen küresel satış baskıları ons altında etkisini fazlaca gösterdi ve Perşembe günü anormal bir günlük gerileme ile 1.660 dolar seviyesine kadar düşen ons altın gördük” dedi.

Haberin Devamı

KRİTİK TOPLANTI ÖNCESİ UYARI

Özsoy, önümüzdeki haftada FED toplantısı ardından verilecek kararlara dikkati çekerek, “Ana beklenti olan 75 baz puanın üzerinde olursa piyasa FED’in enflasyonun düşürülmesi konusunda kararlılığını satın alacaktır ve ardından da ons altında yeniden bir toparlanma beklerim. Ancak öncesinde yatırımcıların mutlaka ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde gerileme olup olmayacağını izlemesi lazım. Yükseliş için ana koşul bu” ifadelerini kullandı.

GRAM ALTINDA ALIMN FIRSATI

Yatırımcılara da önemli tavsiyelerde bulunan Özsoy, “Ons altın fiyatı oldukça geriye geldiği için buradan yeniden yukarı yöndeki bir toparlanma halinde yatırımcıların artış rüzgarını yakalamak için yeterli vakitleri olacaktır” dedi.

Gram altın tarafında ise 1.000 TL altındaki seviyeler yılın sonuna doğru olan süreç için alım fırsatıdır” yorumunda bulunan Özsoy, “Ons altının beklediğim toparlanmasına ilaveten de dolar/TL kurundaki yükseliş eklenince gram altında yeniden 1.000 TL üzeri 1.020 TL seviyeleri görülecektir. Sonrasındaki hareketler için gelecek haftaları izlemek gerekli” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

GRAM ALTIN FİYATI

ALIŞ (TL): 975,01
SATIŞ (TL): 975,15

ÇEYREK ALTIN FİYATI KAÇ TL?

ALIŞ (TL): 1.617,00

SATIŞ (TL): 1.636,00

22 AYAR BİLEZİK FİYATI NE KADAR

ALIŞ (TL): 903,68

SATIŞ (TL): 912,14

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

ALIŞ (TL): 6.448,00

SATIŞ (TL): 6.520,00

ONS ALTIN FİYATI BUGÜN KAÇ DOLAR?

ALIŞ (USD): 1.662,07

SATIŞ (USD): 1.662,40

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN...