Gazete Vatan Logo

Akbank’tan en büyük sedikasyon

Akbank, bu yılın en yüksek miktarlı sendikasyon kredisini almaya hazırlanıyor. Banka, 900 milyon euro karşılığı sendikasyon kredisi alınması için yetki verdiğini bildirdi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndan (KAP) yapılan açıklamada, bankanın, uluslararası bankalardan oluşan konsorsiyuma, 1 yıl vadeli, 681.5 milyon euro ve 312 milyon doları olmak üzere 2 ayrı dilimden oluşan 900 milyon euro karşılığı sendikasyon kredisi alınması için yetki verdiği kaydedildi.

Vakıfbank’a 736 milyon dolar sendikasyon kredisi

Vakıfbank, West LB AG’nin koordinatörlüğünde 11 ülkeden 29 bankanın üst düzey yetkililerinin katımıyla gerçekleşen bir törenle, 203.5 milyon dolar ve 372.5 milyon euro tutarındaki (toplam 736 milyon dolar) sendikasyon kredisi anlaşmasını imzaladı. Bir yıl vadeli, dolar ve euro cinsinden iki dilimden oluşan kredinin toplam maliyeti, dolar dilimi için LIBOR + yüzde 2.50 ve euro dilimi için EURIBOR + yüzde 2.50 olarak gerçekleşti. Krediye yetkilendirilmiş lider düzenleyici olarak katılan 11 banka şöyle sıralandı: “Bank of America Securities Limited, The Bank of Nova Scotia, Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd, Wachovia Bank National Association, Commerzbank Aktiengesellschaft, HSH Nordbank AG Luxembourg Branch, ING Bank N.V., Intesa Sanpaolo S.p.A., J.P. Morgan plc, Standard Chartered Bank ve WestLB AG London Branch.”

Haberin Devamı