Gazete Vatan Logo

Akbank’ın kârı 2.2 milyar TL

Akbank’ın 9 aylık konsolide net kârı 2 milyar 222 milyon TL oldu. Akbank’ın 2015 yılı ilk 3 çeyrekteki finansal performansını değerlendiren Genel Müdür Hakan Binbaşgil, “Özellikle uluslararası piyasalardaki tüm belirsizliklere rağmen, yılın ilk yarısında ekonomimiz beklentilerin üzerinde, ılımlı bir büyüme performansı sergiledi. Bu performans, gelişmekte olan bir ekonomi olan ülkemizde, yatırım ve tüketim talebinin dinamik olduğunun da bir kanıtı oldu.

Akbank’ın kârı 2.2 milyar TL

Yılın ikinci yarısında da büyük ölçüde benzer bir trend öngörüyoruz. Akbank da, bu dönemde sağlam sermaye yapısı ve etkin risk yönetimi sayesinde sağlıklı büyüme performansını sürdürürken ekonomimizin büyümesine destek oldu. Yılın ilk 9 ayında yüzde 25 artan toplam mevduatımız,

152 milyar TL’nin üzerine çıktı. Mevduatımızdaki bu güçlü büyüme, daha fazla kredi desteği sağlamamızda elimizi güçlenlendirecek. Bankamız, bu dönemde geçtiğimiz yılsonuna kıyasla toplam nakdi ve gayrinakdi kredilerini yüzde 12 büyüterek 188 milyar TL seviyesine çıkardı. Aktiflerimiz de aynı dönemde yüzde 17 büyüyerek 255 milyar TL seviyesine çıktı” diye konuştu.

Akbank’ın 2 milyar 898 milyon TL brüt kârından

676 milyon TL vergi karşılığı ayırdığını belirten Binbaşgil ilk 9 ayın sonunda bankanın 2 milyar 222 milyon TL konsolide net kar elde ettiğini vurguladı. Binbaşgil, Akbank’ın Türkiye’nin katma değeri yüksek ve ihracat odaklı bir büyüme modeline destek verdiğini belirterek, “Toplam kredilerimiz vasıtasıyla ekonomimize sağladığımız desteği 188 milyar TL’nin üstüne çıkardık. KOBİ ve kurumsal kredilerimiz vasıtasıyla reel sektöre verdiğimiz destek, yılın ilk 9 ayında geçtiğimiz yıl sonuna kıyasla yüzde 18 artış göstererek 149 milyarın üzerine çıktı. Eylül ayında KOBİ’lerimize bankacılık işlemlerini avantajlı yapabilmeleri için ‘Kuruşun Değerini Bilen Tarifeler’i sunduk” diye konuştu.

Haberin Devamı