Gazete Vatan Logo

Akaryakıt fiyatlarında flaş gelişme! Çifte indirim beklentisi, işte benzin, motorin LPG'den son fiyatlar

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Akaryakıt fiyatlarına indirim gelmesi bekleniyor. Petrol fiyatlarının düşmesiyle birlikte akaryakıt fiytalrında indirim beklentisi oluştu. Rusya-Ukrayna savaşıyla tarihi zirveleri gören Brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürüyor. Son dönemde düşüş trendine giren Brent petrolün varil fiyatı 94 dolara kadar geriledi. Brent petrolde yaşanan bu dalgalı seyir akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşturdu. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yarın akşam saatlerinden itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorin fiyatlarında büyük indirimlere gidilecek. İşte Brent petrolde son durum ve 1 Eylül güncel benzin, motorin fiyatları...

Akaryakıt fiyatlarında flaş gelişme! Çifte indirim beklentisi, işte benzin, motorin LPG'den son fiyatlar

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimiyle birlikte mart ayında 140 dolara kadar dayanan ve rekorları alt üst eden Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma devam ediyor. Savaşın ardından inişli çıkışlı grafik sergileyen Brent petrol varil fiyatı Ağustos ayının başından bu yana 100 dolar bandında seyrediyordu. Eylül ayında tekrardan düşüş trendine giren Brent petrol 94 dolara kadar geriledi.

BRENT PETROLDE SON DURUM

Petrol fiyatları geçtiğimiz haftayı kritik seviye olan 100 doların altında 99 dolardan kapatmıştı. Yeni haftaya artışla başlayan Brent petrol, dün 100 doların altına düşerek günü 95 dolar seviyesinde kapattı. 1 Eylül itibariyle düşüş trendini sürdüren Brent petrol 94 dolar seviyesinde işlem görüyor.

AKARYAKITTA İNDİRİM BEKLENTİSİ

Döviz kurundaki oynaklık ile Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma akaryakıt fiyatlarına da zam veya indirim olarak yansıyor. Brent petrolün değer kaybı akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşturdu.

Vatandaşlar tarafından yakından takip edilen akaryakıt fiyatlarına son 2 haftada art arda zam gelmişti. Motorin grubuna üst üste gelen 5 zammın ardından ise benzine indirim yapılmıştı. Son zam ve indirimlerin ardından motorin ile benzin arasındaki fark 6 liraya dayanırken benzinin litresi ortalama 20,20 TL’den satılırken motorinin litresi ise ortalama 27 liradan satılıyor.

Haberin Devamı

BENZİN VE MOTORİNE NE KADAR İNDİRİM GELECEK?

Brent petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüş, akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşturdu. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yarın akşam saatlerinden itibaren geçerli olmak üzere benzinde 94 kuruş, motorinde ise 1,57 liralık indirim bekleniyor.

Petrol ve dolar kurundaki değişime bağlı olarak indirim tutarların değişiklik olabileceği de kaydedildi.

1 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Türkiye Petrolleri’nin internet sitesinden alınan verilere göre güncel akaryakıt pompa fiyatları ise şu şekilde;

İSTANBUL
Benzin fiyatı: 20,12 TL
Motorin fiyatı: 26,90 TL
Otogaz (LPG): 11,47 TL

ANKARA
Benzin fiyatı: 20,24 TL
Motorin fiyatı: 27,02 TL
Otogaz (LPG): 11,34 TL

Haberin Devamı

İZMİR
Benzin fiyatı: 20,25 TL
Motorin fiyatı: 27,02 TL
Otogaz (LPG): 11,14 TL