Gazete Vatan Logo

‘Adı neden Recep Tayyip Erdoğan olmasın?’

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, önceki akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağının indiği İstanbul Yeni Havalimanı ile ilgili bilgiler verdi.

‘Adı neden Recep Tayyip Erdoğan olmasın?’

Yeni havalimanının ismine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Arslan, “Niye Recep Tayyip Erdoğan olmasın? Son 16 yılda Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak yaptıklarına, ondan önce yaklaşık 8 yıl İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dahil yaptıklarına bakarsanız, niye olmasın? Elbette ki takdir Sayın Cumhurbaşkanımızın. Karar merci o” dedi. 5 ortağın (Cengiz, Mapa, Limak, Kolin, Kalyon) eski parayla 55 katrilyon liralık ciddi bir yükün altına girerek yatırım gerçekleştirdiklerine işaret eden Arslan, “Bu yükün altına giren şirketler elbette ki isim hakkıyla ilgili öneriler getirebilirler. İnşallah açıldığı dönemde isim konulmuş olur” diye konuştu.

Türkiye’nin en büyük fabrikaları, sanayi devlerinden birinin Tüpraş olduğuna dikkati çeken Arslan, istihdam hakkında şunları söyledi: “Şu anda İstanbul Yeni Havalimanı’nda 35-36 bin kişi çalışıyor. Bittiğinde başlangıçta 100 bin kişi çalıştıracak, Tüpraş’ın 20 katı. 2023’e geldiğimizde diğer fazlar devreye girdiğinde 225 bin kişi çalışacak, Tüpraş’ın tam 45 katı. Dolaylı olarak etkilediği, hizmet aldığı kesimleri sayarsanız yaklaşık 1.5 milyon kişiye istihdam sağlayacak.”

Haberin Devamı

Ağırlık merkezi Türkiye oldu

Dünya havacılığının ağırlık merkezinin Avrupa’nın batısından doğuya doğru kaydığına dikkati çeken Ahmet Arslan, Çin ve Hindistan’ın gelişimine bağlı olarak artık dünya havacılığının ağırlık merkezinin Türkiye’nin bulunduğu nokta olduğunu söyledi. Arslan, bu durumun da havalimanının ne kadar isabetli bir kararla yapıldığını gösterdiğine işaret etti. Arslan, “2025’te Türkiye’de oluşacak yıllık gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 5’ine yakınını sadece bu havalimanı oluşturacak. Muhteşem bir proje, prestij projesidir” dedi.