Gazete Vatan Logo

Abraaj, Urfa’ya uzandı Yü-Ce Tıbbi’ye ortak oldu!

Yörsan, hepsiburada.com, Numarine gibi şirketlere yatırım yapan Abraaj, Türkiye’de sağlık alanına da giriş yaptı. Abraaj, Şanlıurfa’da tek kullanımlık tıbbi malzemeler üreten Yü-Ce Tıbbi’ye ortak oldu.

Abraaj, Urfa’ya uzandı Yü-Ce Tıbbi’ye ortak oldu!

TÜRKİYE’DE Yörsan, hepsiburada.com, Republica Academic Aparts, Numarine gibi şirketlerde yatırımı bulunan The Abraaj Group, yeni yatırımı için Şanlıurfa’yı seçti. Abraaj, tek kullanımlık tıbbi malzeme üreticisi Yü-Ce Tıbbi Gereçler’e ortak oldu. Yü-Ce Tıbbi, Abraaj’ın yönettiği Anadolu Girişim Sermayesi Fonu’nun gerçekleştirmiş olduğu ikinci yatırım olurken Şanlıurfa’da bugüne kadar gerçekleşen ilk özel sermaye yatırımı özelliğini taşıyor.

Büyümesi hızlanacak

The Abraaj Group Direktörü ve Anadolu Girişim Sermayesi Fonu Başkanı, Levent Yeşildağ, ortaklıkla ilgili şunları söyledi: “Yü-Ce Tıbbi’ye gerçekleştirdiğimiz bu yatırım, Anadolu Girişim Sermayesi Fonu’nun Anadolu’nun gelişmekte olan bölgelerinde bulunan güçlü, büyüme odaklı ve iyi yönetilen şirketlere yatırım yapma stratejisinin bir parçasıdır. Balçık ailesi, tıbbi malzeme alanında çok deneyimli olup eskiden ithal ürünlerin hakim olduğu bu pazarda başarılı bir yerli üretici olmayı başarmıştır. Ortaklığımızla Yü-Ce Tıbbi’nin büyümesini birlikte hızlandırmak için sağlık sektöründeki köklü tecrübelerimizden yararlanmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yü-Ce Tıbbi’nin Genel Müdürü Cengiz Balçık da “Abraaj’ın Türkiye’deki başarılı geçmişi ve dünya çapındaki yatırım ve işletme uzmanlığı, Yü-Ce Tıbbi olarak büyümemizi bir sonraki aşamaya taşımak, üretim imkanlarımızı arttırmak, satış ağımızı genişletmek ve Türkiye pazarındaki konumumuzu güçlendirmek açısından yardımcı olacaktır.”

230 hastane ile çalışıyor

1995 yılında Cengiz Balçık ve Yümnü Balçık tarafından kurulan Yü-Ce Tıbbi, 2007 yılında, Şanlıurfa’da tıbbi gazlı bez ve tıbbi spanç üretmeye başladı. Ardından 2013 yılında emilebilen ve emilemeyen ameliyat ipliği üretimine geçti. Yü-Ce Tıbbi, günümüzde lider tıbbi gazlı bez ve tıbbi spanç üreticisi olup, Türkiye’de az sayıdaki yerli ameliyat ipliği üreten firmalar arasında yer alıyor. Şirketin, 230’dan fazla hastane ile 190’dan fazla tıbbi distribütörden oluşan müşteri tabanı bulunuyor.

Tek kullanımlık ürünler pazarın % 22’sine sahip

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE tek kullanımlık tıbbi malzeme pazarı son 5 yıl içinde, dolar bazında yüzde 11 büyüme gösterdi. Tek kullanımlık malzemeler, Türkiye tıbbi gereç ve malzeme pazarının yüzde 22’sini oluşturuyor. Türkiye’nin genç demografik yapısı, yükselen kişi başı gelir düzeyi, artan sağlık harcamaları ve yüksek kalitede sağlık hizmetlerine yönelik artan taleple, bu pazarda daha fazla büyüme bekleniyor. Talep, özel sağlık sigortasının yaygınlaşmasıyla da ivme kazanıyor.