Gazete Vatan Logo

7 yılda 8 kat büyüdü şimdi borsaya geliyor

Halka arzı kapsamında 3-4 Mayıs’ta talep toplayacak olan DeFacto’nun payları için fiyat aralığı 12.50-15 TL olarak belirlendi. Ek satış dahil yüzde 29.81 hissesi halka arz edilecek DeFacto’nun piyasa değeri böylece 2.87 milyar ile 3.45 milyar TL arasında hesaplandı.

7 yılda 8 kat büyüdü şimdi borsaya geliyor

Ulaşılabilir modada dünya markası olma yolunda ilerleyen DeFacto’nun halka arz fiyat aralığı belli oldu. Halka açıklık oranı yüzde 25.93 olarak belirlenen ve ek satış dahil yüzde 29.81 hissesi halka arz edilecek olan DeFacto için 12.50-15 TL aralığında talep toplanacak. Halka arz kapsamında ek satış dahil 68.5 milyon adet hisse yatırımcılara satılacak. Belirlenen fiyat aralığı doğrultusunda şirketin piyasa değeri 2.87 milyar ile 3.45 milyar TL arasında hesaplanıyor.

Payların yüzde 1’i DeFacto yurt içi çalışanlarına, yüzde 9’u yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 10’u yurt içi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 80’i yurt dışı kurumsal yatırımcılara gerçekleştirilecek satışlar için tahsis edildi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından 27 Nisan Cuma günü onaylanan DeFacto’nun halka arz izahnamesi kapsamında 3-4 Mayıs tarihlerinde talep toplanması planlanıyor. Ak Yatırım ve İş Yatırım liderliğinde oluşturulan bir konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek halka arz sürecinin ardından 11 Mayıs’ta hisselerin Borsa İstanbul’da işlem görmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Büyümeye devam etmek istiyoruz
DeFacto CEO’su İhsan Ateş, “Halka arz ile beraber kurumsallaşma sürecimizi devam ettirerek uluslararası piyasalardaki kredibilitemizi arttırmayı hedefliyoruz.
Halka arz kaynaklarını yurt içinde ve yurt dışında büyüme fırsatlarının değerlendirilmesinde ve borç kaldıraç oranının düşürülmesinde kullanmayı planlıyoruz” dedi. Ateş, 3 yıl boyunca Türkiye’de yıllık 38 mağaza, uluslararası pazarlarda yıllık yaklaşık 55 mağaza ile büyümeyi öngördüklerini söyledi.