Gazete Vatan Logo

65 milyar lira yatırım yapıldı! İstanbul Finans Merkezi açıldı

İstanbul Finans Merkezi Projesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Türkiye'de finansın kalbinin yatırım değeri 65 milyar liraya ulaşan bu merkezde atması bekleniyor. 50 bin kişilik istihdam oluşturacak İstanbul Finans Merkezi projesinin hayata geçirilmesine Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da katkısı var.

65 milyar lira yatırım yapıldı! İstanbul Finans Merkezi açıldı

65 milyar liralık yatırım değeri, 50 bin kişiye istihdam, kongre ve araştırma merkezleri, çalışma ve yaşam alanları... İstanbul Finans Merkezi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete girdi. Dev projenin bankalar etabı resmen açılmış oldu. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halk Bank'ın ilgili birimleri faaliyete geçti.

SON TEKNOLOJİ 21 OFİS BİNASI KURULDU

TRT Haber'in haberine göre, akıllı şehir modeliyle tasarlanan merkezde toplam 1 milyon 400 bin metrekarelik alana sahip 21 ofis binası bulunuyor. Alışveriş alanının büyüklüğü ise 100 bin metrekare. 180 bin metrekare ise yeşil alana ayrıldı. Finans alanında bir eğitim merkezi olarak da faaliyet göstererek sektörün ihtiyaçları karşılanacak.

2 bin 100 kişilik bir kongre merkezi ile 30 bin metrekare büyüklüğünde 5 yıldızlı bir otel de hizmet verecek.

DEV BİR KOMPLEKS

Türkiye ekonomisinin büyümesine katkıda bulunacak ve finansal piyasaların gelişimini destekleyecek ürünlerin ve araçların merkezi haline gelecek İstanbul Finans Merkezi içerisinde; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Türkiye Sigorta ve İŞ GYO ofisleri bulunuyor.

Haberin Devamı

MERKEZ BANKASI İSTANBUL'A TAŞINACAK

İçerisinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Sermaye Piyasası Kurulu da yer alıyor. Merkez Bankası da projenin sonraki etabında İstanbul'a taşınacak.

Bankalar etabının açılmasıyla birlikte yurt içinden ve yurt dışından önemli banka ve finans kuruluşlarının da taşınması bekleniyor.

BERAT ALBAYRAK'IN SÖZLERİ YENİDEN GÜNDEM OLDU: İSTANBUL'A ÇOK YAKIŞACAK

İstanbul Finans Merkezi projesi çalışmalarına Hazine ve Maliye Bakanlığı döneminde özel çaba harcayan Berat Albayrak'ın 2020 yılında yaptığı paylaşım tekrar gündeme geldi.

Albayrak paylaşımında Türkiye sermaye piyasalarının büyüdüğünü ve yatırımcı ailesinin genişlediğini aktararak, "Türkiye sermaye piyasalarını büyütmek, yatırım araçlarımızda enstrüman çeşitliliğini artırmak için çalışmalarımız sürüyor. İstanbul'a 'finans merkezi' olmak çok yakışacak." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı