Gazete Vatan Logo

5 yılda 400 restoran açıp Anadolu’ya odaklanacak!

Türkiye operasyonu 2013 yılında Yum! Brands’e geçen tavuk restoran zinciri ABD’li KFC, Türkiye’de büyüme atağına geçti. 5 yıl içinde 400 yeni restoran açmayı hedefleyen KFC, Anadolu’ya ağırlık verecek. 400 restoranın 250’sini Anadolu’da, 150’sini de İstanbul ve çevresinde açmayı planlayan KFC, bu restoranların yarısını franchise modeliyle açmayı planlıyor. KFC, Türkiye’deki 100. restoranını da İstanbul Sirkeci’de açtı.

5 yılda 400 restoran açıp Anadolu’ya odaklanacak!

Yum! Türkiye ve KFC Ortadoğu, Kuzey Afrika, Pakistan Genel Müdürü Sabir Sami, Türkiye’de 2014 yılında 77 olan KFC restoranlarının sayısının bugün itibariyle 100’e ulaştığını, yıl sonunda ise bu sayıyı 110’a çıkarmayı planladıklarını söyledi.

Türkiye’de yeni restoranlar açarak hızla büyüdüklerini ve franchise modelinin hızlı büyümelerine destek vereceğini anlatan Sami, “İlk franchise restoranımızı geçtiğimiz ay Diyarbakır’da açtık. Yeni franchise restoranların aramıza katılmasını bekliyoruz. Bu kapsamda 3 franchise ortağı ile anlaşmalarımızı imzaladık” dedi. Sami, franchise sistemiyle açılacak bir restoranın girişimcilere maliyetinin, lokasyon ve diğer etkenlere bağlı olarak 700 bin lira ile 1.2 milyon TL arasında değiştiğini yatırımın geri dönüş süresinin 3-5 yıl arasında değiştiğini anlattı.

Sami, “Fast food alanında Türkiye’de en hızlı büyüme Anadolu’da gerçekleşiyor. Hatta KFC, Adana ve Gaziantep gibi şehirlerde farklı lezzet alternatifleri sunduğu için tüketici tarafından büyük ilgi görüyor. Gaziantep’te açılan şubede 6 ay içinde ilk güne göre yüzde 200 büyüme oldu” dedi. Sami, bu yıl KFC’nin en çok büyüme gösterdiği ülkenin Rusya olduğunu, Türkiye’nin ise ikinci sırada geldiğini de açıkladı.

Haberin Devamı

KFC Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Zeliha Şener, Türkiye’de yaklaşık 12 milyon kişinin fast food tükettiğini belirterek, şu bilgileri verdi: “1.3 milyonunun ilk tercihi tavuk. Türkler en çok kanat seviyor. KFC’nin yıllık tavuk tüketimi 4 bin 300 ton olurken, bunun yüzde 55’ini kanat oluşturuyor.”