Gazete Vatan Logo

‘41 kere Koçtaş’ diyecek

Koçtaş, ‘41 Kere Koçtaş’ sloganıyla 41. mağazasını yarın kapanan Praktiker’in yerine açıyor. Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Haşimoğlu, “Koçtaş, % 10 büyüyerek liderliğini korudu” dedi.

Ev geliştirme perakendeciliği sektörünün lideri Koçtaş, 2013 yatırım planının son halkasını Forum İstanbul’da açacağı 8 bin metrekare satış alanına sahip yeni mağazasıyla tamamlayacak. Bayrampaşa’daki yeni mağazanın açılışı ile birlikte Koçtaş’ın tüketiciye ulaştığı mağaza sayısı Türkiye genelinde 41’e, İstanbul’da ise 9’a çıkacak. ‘41 Kere Koçtaş’ sloganıyla yarın hizmete girecek olan yeni mağazayla, Koçtaş’ın toplam metrekare büyüklüğü 210 bini aşacak.

10 milyar dolarlık Pazar

Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu bugün tüm kategoriler dikkate alındığında 270 milyar dolarlık toplam perakende pazarının yaklaşık yüzde 40’ının organize olduğunu hatırlattı. Koçtaş’ın lider olduğu ev geliştirme sektörünün toplam büyüklüğünün 10 milyar dolar seviyesinde, sektördeki organize perakendenin payının ise yüzde 13’lerde olduğunu hatırlatan Haşimoğlu, “Daha gidilecek çok yol ve büyük bir potansiyel var” dedi.

Koçtaş’ın sektördeki deneyimi, liderliği ve vizyonuyla bu potansiyeli en iyi değerlendirecek oyuncu olduğunu söyleyen Tamer Haşimoğlu, “Organize perakendeyi büyütme çabamızla aynı zamanda kayıtlı ekonominin gelişmesine de büyük katkı sağlıyoruz. Mağazalarımızdaki ortalama fiyat artışı enflasyonun yarısına yakın bir oranda gerçekleşti, bu da bu sektörün büyümesine ve gelişmesine sağladığımız katkının en iyi göstergelerinden biri. Yaklaşık 1.000 tedarikçi ile büyük bir ekosistem yaratmış durumdayız. Tedarikçilerimizin yüzde 85’i yerli” diye konuştu.

En az 4 mağaza daha açılacak

KOÇTAŞ’IN 2013’ü, yıl başında hedeflediği şekilde yüzde 10 seviyesinde bir büyüme oranı ile kapatacağını açıklayan Tamer Haşimoğlu, şöyle devam etti: “Ev geliştirme pazarında Türkiye’nin birinci tercihiyiz. Raflarımızda ortalama 40 bin çeşit ürün tüketiciyle buluşuyor. 2013 yılında Koçtaş kasalarından 11 milyondan fazla müşteri geçti.”

Haşimoğlu, 2013 yılına yenilenen web sitesi ve fonksiyonel mobil uygulamalarla girdiklerini hatırlattı. 2013 yılında internet sitesini 15 milyon kişinin ziyaret ettiğini, ziyaretçilerin yüzde 50’sinin Koçtaş’ın bulunmadığı illerden olduğunu belirten Haşimoğlu, “2013’te alternatif satış kanallarımıza neredeyse bir mağaza açılış yatırımı kadar yatırım yaptık” dedi. Koçtaş’ın 2014’te yine büyüme hedefiyle yol alacağını açıklayan Tamer Haşimoğlu, yeni yılda en az 4 yeni mağazanın daha tüketiciyle buluşacağını söyledi.

‘Anında 50 TL indirim yapacağız’

Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu (solda) ve Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, yaklaşık 10 milyon TL’lik yatırımla bu hafta sonu hizmete girecek olan yeni mağaza hakkında bilgi verdi. Tamer Haşimoğlu, “21 Aralık’ta saat 11.00’de mağazamızı büyük indirim fırsatları ve anında 50 TL indirim kampanyası ile açacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı