Gazete Vatan Logo

2022 kurbanlık fiyatları ne kadar, bu sene kurbanlık koç, koyun, keçi ve dana fiyatları kaç para?

Kurbanlık fiyatları 2022 için yapılan aramalar devam ediyor. 9 Temmuz'da başlayan Kurban Bayramı için hazırlıklar devam ederken, kurbanlık koç, koyun, keçi ve dana fiyatları da araştırılıyor. Kurban Bayramı arifesinde kurbanlık satışları başladı. Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları ise belli oldu. İşte 2022 kurbanlık fiyatları ile ilgili son gelişmeler…

2022 kurbanlık fiyatları ne kadar, bu sene kurbanlık koç, koyun, keçi ve dana fiyatları kaç para?

Kurbanlık fiyatları 2022 ne kadar, bu sene kurbanlık koç, koyun, keçi ve dana fiyatları kaç para? Kurban Bayramı’na az bir süre kala kurbanlık fiyatları konusu gündem oldu. 9 Temmuz'da başlayacak olan Kurban Bayramı 12 Temmuz'da sona erecek. Kurban kesme ibadetini yerine getirmek isteyenlerin ise aramaları devam ediyor. Kurbanlık koç, koyun, keçi ve dana fiyatları ne kadar, kaç para? İşte kurbanlık fiyatları 2022…

KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR 2022?

Bu yıl canlı hayvan kilogram fiyatının küçükbaş 62, büyükbaş 65 TL olarak belirlendiği aktarıldı. Kurbanlıklara bu yıl, yüzde 25-30 oranında bir zam oldu.

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, kurbanlık fiyatlarının bölgelere ve illere göre değiştiğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Birliklerimizden de aldığımız veriler değerlendirildiğinde kurbanlık küçükbaş hayvanlarda canlı baskül kilogram fiyatı ortalama 60 lira bandında seyrediyor. Bazı bölgelerimizde baskül kilogram fiyatı 50 lira, bazı bölgelerimizde ise 60 liranın üzerinde olabiliyor. Vatandaşlarımız keselerine göre makul fiyattan küçükbaş hayvanını alıp gönül rahatlığı içerisinde kurbanını kesebilir."

Haberin Devamı